неділя, 06 листопада 2022 08:24

Спецтема: Війна Росії проти України

Пригожин намагається розширити свій вплив у РФ й продовжує критикувати Путіна – ISW 

Пригожин намагається розширити свій вплив у РФ й продовжує критикувати Путіна – ISW 
Власник ПВК "Вагнер" Євген Пригожин критикує російського диктатора Володимира Путіна, але йому це сходить з рук. Фото: "РИА Новости"

Російський олігарх, засновник приватної військової компанії "Вагнера" Євген Пригожин намагається розширити свій вплив у регіонах Росії.

Бізнесмен відвідав Курську область, де будують лінію оборони, повідомив американський Інститут вивчення війни (ISW).

На думку аналітиків, Пригожин намагається завуалювати свої зусилля щодо зміцнення своєї незалежної опори влади апеляцією до концепції історичної єдності Росії.

"Російський народ, бізнес, уряд та армія мають об'єднатися для боротьби за суверенітет Росії та її велике майбутнє", – сказав Пригожин під час виступу на День соборності Росії 4 листопада.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: В ISW розказали про авторитет Пригожина у ближньому колі Путіна

Коментар Пригожина про російську "згуртовану армію" поруч із президентом Росії Володимиром Путіним, ймовірно, був тонко завуальованим сарказмом. Враховуючи, що він неодноразово критикував російські збройні сили в багатьох випадках, зазначили аналітики.

Вони пояснили, що Путін залежний від Пригожина, адже саме "вагнерівці" перебувають поблизу Бахмута на Донеччині та намагаються його взяти під свій контроль. Саме це надає "кухарю Путіна" привілеї, які дозволяють критикувати Кремль та регулярне військо країни без істотних наслідків.

Пригожин також визнав, що є незалежним суб'єктом. І це знімає з нього деякі зобов'язання перед Кремлем і міноборони Росії, нагадав ISW. Водночас олігарх ухилився від питання журналіста про зустріч з курськими бізнесменами з приводу організації "ополчень".

Євген Пригожин критикує міністерство оборони Російської Федерації, щоб приховати відсутність "перемог" своїх найманців під Бахмутом Донецької області, повідомляв раніше ISW

Як зазначається, Пригожин використовує дедалі більше платформ для посилення позиції в інформаційному просторі. Зокрема, залучив власний ресурс "РІА Фан" для просування своєї кампанії з вербування ув'язнених.

Зараз ви читаєте новину «Пригожин намагається розширити свій вплив у РФ й продовжує критикувати Путіна – ISW ». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 35413
Голосування Які умови миру і зупинення війни для вас прийнятні
  • Відмова від Донбасу, але вивід військ РФ з усіх інших територій
  • Замороження питання Криму на 10-15 років
  • Відмова від Криму і Донбасу за умови надання гарантій безпеки від Заходу щодо всіх інших територій
  • Зупинка війни по нинішній лінії фронту
  • Лише повне відведення військ РФ до кордонів 1991-го
  • Ваш варіант
Переглянути