середа, 06 квітня 2011 15:28

Президент Кот-д'Івуара не йде у відставку, опозиція почала штурм
16

Фото: Фото: Reuters

Переговори про умови капітуляції зазнав поразки на виборах президента Кот-д'Івуара Лорана Гбагбо провалилися, сили Алассани Уаттари почали штурм резиденції Гбагбо.

Раніше в середу голова МЗС Франції Ален Жюппе заявив, що Париж сподівається шляхом переговорів, без продовження військової операції переконати чинного івуарійського президента Лорана Гбагбо передати владу обраному президенту Алассані Уаттарі, пише РИА "Новости".

"Президент Уаттара розцінив, що переговори про капітуляцію Гбагбо надто затягнулися і що Гбагбо просто намагався виграти час. У результаті він (Уаттара, - ред.) прийняв рішення здійснити військове втручання, щоб вирішити цю проблему, тобто захопити Гбагбо живим", - повідомило джерело.

Він зазначив, що Гбагбо відмовився підписати документи про капітуляцію, в результаті чого Уаттара засумнівався в його чесності.

В даний час сили Уаттара штурмують резиденцію Гбагбо, вони вже знаходяться в будівлі. Французькі військові участі в операції не приймають.

Як відомо, після другого туру президентських виборів в Кот-д'Івуарі в грудні 2010 року Гбагбо відмовився поступитися владою Уаттарі, якого визнали переможцем ООН і провідні країни світу. З березня армія Гбагбо стала застосовувати проти своїх противників важку озброю. Загинули, щонайменше, кілька сотень людей.

Зараз ви читаєте новину «Президент Кот-д'Івуара не йде у відставку, опозиція почала штурм». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 35413
Голосування Які умови миру і зупинення війни для вас прийнятні
  • Відмова від Донбасу, але вивід військ РФ з усіх інших територій
  • Замороження питання Криму на 10-15 років
  • Відмова від Криму і Донбасу за умови надання гарантій безпеки від Заходу щодо всіх інших територій
  • Зупинка війни по нинішній лінії фронту
  • Лише повне відведення військ РФ до кордонів 1991-го
  • Ваш варіант
Переглянути