Ексклюзиви
пʼятниця, 31 березня 2017 16:30

Правозахисники розповіли про нелюдські умови в психоневрологічному інтернаті

Правозахисники розповіли про нелюдські умови в психоневрологічному інтернаті
ФОТО: rabochy-put.ru

Правозахисники розповіли про нелюдські умови в психоневрологічному будинку-інтернаті села Великорибальське Саратського району на Одещині. Там мешкає 450 жінок.

"Пацієнти мешкають по 5-8 людей в одній кімнаті. У приміщеннях холодно. Бувало, що температура опускалася до 8-10 градусів. На стінах та стелі пліснява. Жінкам дають пити солону технічну воду з-під крану. Замість туалету - відро", - розповів 40-річний правозахисник Георгій Блощиця.

На території інтернату розташовано 20 корпусів. Відремонтовані два. Їх показують відвідувачам. У першому є кухня, їдальня, кімната для гостей. У другому знаходяться адміністративні приміщення та санітарна частина.

"Один з найстрашніших корпусів - №3. Місцеві його називають тифозний. За формою нагадує довгий барак. Там живуть хворі на черевний тиф, ВІЛ, ракові захворювання. Одна з фронтальних стін цієї будівлі посунулась і скоро впаде, проламаний дах. Той кінець корпусу, який виходить в поле до туалету — зруйнований", - каже Блощиця.

"Коли ми вперше прийшли в цей інтернат з перевіркою, то відчиняли всі двері. Перевіряли, що відбувається у кожному приміщенні. Як виявилося, тодішній директор знущався над утриманцями. Голив їм голови, наколював різними препаратами і зачиняв у кімнаті розміром приблизно три на два метри. Там поміщалося тільки ліжко та відро".

Після того, як правозахисники публічно розповіли про умови, в яких утримували пацієнтів, директора закладу звільнили. Розпочали ремонтні роботи. Але очевидних результатів досі немає. За весь час відремонтували їдальню і замінили вікна. Дирекцію підозрюють у розкраданні коштів. За словами Георгія Блощиці, керівництво закладу клало до своєї кишені по кілька тисяч доларів щомісяця.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Головного лікаря психлікарні звинуватили в катуванні

В Одеській області вчинено звіряче вбивство пацієнта "суворого" психоневрологічного інтернату, з яким розправилися прямо в лікарні. Жертвою лікарської жорстокості став 38-річний Юрій Вовченко.

Зараз ви читаєте новину «Правозахисники розповіли про нелюдські умови в психоневрологічному інтернаті». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише авторизовані користувачі

Голосів: 35413
Голосування Які умови миру і зупинення війни для вас прийнятні
  • Відмова від Донбасу, але вивід військ РФ з усіх інших територій
  • Замороження питання Криму на 10-15 років
  • Відмова від Криму і Донбасу за умови надання гарантій безпеки від Заходу щодо всіх інших територій
  • Зупинка війни по нинішній лінії фронту
  • Лише повне відведення військ РФ до кордонів 1991-го
  • Ваш варіант
Переглянути