Ексклюзиви
четвер, 02 березня 2017 02:11

Головного лікаря психлікарні звинуватили в катуванні

Головного лікаря психлікарні звинуватили в катуванні
otdih-hobby-sport

На Сумщині за результатами ексгумації тіл пацієнтів прокуратура висунула звинувачення у катуванні головному лікарю психіатричної лікарні.

"Прокуратура області провела ексгумацію семи пацієнтів Обласної спеціалізованої психіатричної лікарні № 2, які померли у грудні 2016 року. Судово-медична експертиза показала, що справжня причина смерті відрізняється від зазначеної у документах. За офіційною версією троє пацієнтів померли від серцево-судинної недостатності, один - від набряку головного мозку, ще один - від інтоксикації. Насправді ж причиною смерті стала гостра гнійна пневмонія, зумовлена тривалим перебуванням у приміщенні з пониженою температурою. З цього виходить, що історії хвороб та акти патологоанатомічного дослідження підроблені", - повідомили у прокуратурі.

"З показів свідків та журналів обліку температури, вилучених у ході слідства, з листопада 2016-го по січень 2017 року в відділеннях лікарні, де перебували померлі пацієнти, температура була неприпустимо низькою (від 10 до 18 градусів, при встановленій нормі 20 градусів тепла). Проте головний лікар нічого не робила для вирішення даної ситуації. Загалом, у зазначений період, на лікуванні в закладі перебувало 415 пацієнтів. Всі потерпали від незадовільних умов, зокрема низької температури. Внаслідок чого п'ять з них померли", - зазначили у відомстві.

В ході розслідування було ексгумовано ще 28-річну пацієнтку, яка померла торік. Згідно її свідоцтва про смерть, жінка померла від отруєння. Проте у неї виявили черепно-мозкову травму та переломи усіх ребер, що і призвело до смерті.

На підставі зібраних матеріалів прокуратура може притягнути до відповідальності ще декілька осіб. Триває слідство.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: 15-річну учасницю "групи смерті" забрали до психлікарні


Колишній головний лікар Львівської обласної клінічної психіатричної лікарні Богдан Мурович, 78 років, потрапив до закритого відділення цього закладу на вул. Кульпарківській. Пенсіонера підозрююють у вбивстві 76-річної сестри Любові Кулик.

Зараз ви читаєте новину «Головного лікаря психлікарні звинуватили в катуванні». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише авторизовані користувачі

Голосів: 35413
Голосування Які умови миру і зупинення війни для вас прийнятні
  • Відмова від Донбасу, але вивід військ РФ з усіх інших територій
  • Замороження питання Криму на 10-15 років
  • Відмова від Криму і Донбасу за умови надання гарантій безпеки від Заходу щодо всіх інших територій
  • Зупинка війни по нинішній лінії фронту
  • Лише повне відведення військ РФ до кордонів 1991-го
  • Ваш варіант
Переглянути