понеділок, 30 січня 2012 13:01

Працівники рівненського Ощадбанку вкрали майже мільйон гривень

Працівники рівненського Ощадбанку вкрали майже мільйон гривень

Співробітники СБУ в Рівненській області порушили кримінальну справу проти завідувачки касового вузла та головбуха обласної філії АТ "Ощадбанк". Їх звинувачують у несанкційованому втручанню в автоматизовану систему банку й привласненні 900 тис грн державних коштів.

"Встановлено, що у листопаді 2011 року завідуюча касового вузла, маючи право доступу до інформації, яка обробляється в комп'ютерах філії, в змові з головним бухгалтером, несанкційовано внесла завідомо неправдиві дані щодо отримання від одного з регіональних відділень банку надлишків готівкових коштів, - розповіла керівник прес-групи обласної СБУ Інна Ілючок. - Зловмисниця, використовуючи пароль для входження в операційну систему банку своєї підлеглої, без її відома та без фактичного надходження коштів, несанкційовано сформувала в електронному вигляді видатково-прибутковий касовий ордер щодо здійснення банківської операції. У результаті чого незаконно отримані кошти у сумі 900 тисяч гривень було переведено правопорушницями у готівку та витрачено на власні потреби".

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Півтора мільйона за тиждень вкрали із банкоматів "Авалю"

Проти працівників банку порушили кримінальну справу. Вона за зміни інформації, вчинені за попередньою змовою групою осіб передбачає позбавленням волі на строк до трьох років. Нині їх утримують під вартою в слідчому ізоляторі в Рівному.

Як пояснили в "Ощадбанку" в листопаді минулого року на посаді головного бухгалтера обласної філії банку працювала Галина Хижняк, а завідувачкою касового вузла – Олена Моєсеєць.

Раніше в місцевій пресі йшлося, що торік троє працівників цієї філії звернулися зі скаргами до правоохоронних органів й звинуватили свого керівника Анатолія Озімковського в розтраті банківських коштів та зловживанні службовим становищем.

Зокрема, тоді повідомлялося про нестачу на рахунках банку близько п'яти мільйонів гривень.

Зараз ви читаєте новину «Працівники рівненського Ощадбанку вкрали майже мільйон гривень». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

4

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 35413
Голосування Які умови миру і зупинення війни для вас прийнятні
  • Відмова від Донбасу, але вивід військ РФ з усіх інших територій
  • Замороження питання Криму на 10-15 років
  • Відмова від Криму і Донбасу за умови надання гарантій безпеки від Заходу щодо всіх інших територій
  • Зупинка війни по нинішній лінії фронту
  • Лише повне відведення військ РФ до кордонів 1991-го
  • Ваш варіант
Переглянути