середа, 15 лютого 2012 21:41

Пожежа в гондураській в'язниці: кількість жертв збільшилась до 350 осіб

Пожежа в гондураській в'язниці: кількість жертв збільшилась до 350 осіб

Уже 357 осіб офіційно оголошені загиблими в результаті сильної пожежі у в'язниці міста Комаягуа в Гондурасі, повідомила в середу генеральна прокуратура центральноамериканської країни.

Пожежа у в'язниці міста Комаягуа спалахнув о 22.50 вівторка за місцевим часом. Число поранених і обгорілих оцінюється в кілька десятків чоловік, проте точних цифр влада поки привести не може.

Можливими причинами загоряння розглядається коротке замикання і навмисний підпал. Губернатор департаменту Комаягуа Паола Кастро повідомила, що їй надійшов дзвінок від одного з ув'язнених, який повідомив про підпал.

"Він сказав мені, що його співкамерник вже влаштував пожежу (за деякими даними, підпалив матрац), і зараз все горить, вони вмирають", - навела Кастро зміст розмови агентству Франс Пресс.

Губернатор віддала наказ рятувальним службам і пожежним відразу після цього дзвінка, однак протягом довгого часу вони не могли увійти на територію в'язниці. Кастро не змогла назвати причини такої затримки, раніше повідомлялося, що пожежники близько півгодини не могли приступити до ліквідації вогню, оскільки на території пенітенціарної установи лунали постріли. В результаті майже повністю згоріли кілька житлових модулів в'язниці.

Влада не виключає, що цифра загиблих може зрости. Зараз в районі тюрми сконцентрувалося приблизно 300 родичів ув'язнених. Вони вже зробили спробу прориву до будівлі в'язниці через оточення і вимагають від офіційних осіб будь-якої інформації про своїх близьких, живих або мертвих

"Гондурас в жалобі", - заявив з приводу трагедії міністр безпеки країни Помпейю Бонілья.

Він підкреслив, що ще в 2010 році глава держави констатував колапс у виправній системі Гондурасу через неймовірною перенаселеності тюрем країни. На думку експертів, саме величезна кількість арештантів, більш ніж в два рази перевищує розрахункову місткість в'язниці, і призвела до такої великої кількості жертв. Всього в Гондурасі 24 пенітенціарні установи, які розраховані на 8000 осіб, проте в них розміщено більше 13 000 ув'язнених.

Президент країни Порфіріо Лобо вже пообіцяв провести ретельне розслідування обставини трагедії і покарати винних.

Зараз ви читаєте новину «Пожежа в гондураській в'язниці: кількість жертв збільшилась до 350 осіб». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 35413
Голосування Які умови миру і зупинення війни для вас прийнятні
  • Відмова від Донбасу, але вивід військ РФ з усіх інших територій
  • Замороження питання Криму на 10-15 років
  • Відмова від Криму і Донбасу за умови надання гарантій безпеки від Заходу щодо всіх інших територій
  • Зупинка війни по нинішній лінії фронту
  • Лише повне відведення військ РФ до кордонів 1991-го
  • Ваш варіант
Переглянути