Ексклюзиви
пʼятниця, 03 лютого 2017 12:25

Повінь затопила 8 сіл та 1 місто: "плавають" будинки, евакуюють людей
11

На Закарпатті впродовж доби в річках значно піднявся рівень води. Лід інтенсивно пішов за течією. Внаслідок цього почав затоплювати будинки та дороги. Евакуюють жителів. Ситуація динамічно змінюється.

Про це повідомляє прес-служба ДСНС області.

"Станом на 7:30 ранку було затоплено 36 дворогосподарств. А на 10:00 вже 87. Перші підтоплення були зафіксовані у селах Голубине, Олиньово та Пасіка. А також трасу Київ - Чоп під Свалявою. В Ужгородському р-ні стався льодовий затор. Через нього потонули 2 подвір'я. Вода зруйнувала майно, пшеницю та худобу. У с. Бронька Іршавського р-ну підтопило 32 подвір'я, 1 дитсадок, 1 магазин будматеріалів. Рятувальники евакуювали 3 сім'ї (5 дітей, 6 дорослих) до родичів. Згодом руйнівний затор почав самоліквідовуватися. У с. Велика Уголька, на Тячівщині, крига з затору суне на хату. Довжина її 60-70 м, висота 2,20 м. Спеціалісти кажуть, що підхід техніки до місця неможливий. У с. Кольчино на Мукачівщині вулиця перетворилася на суцільну ріку. Затопило двори, гинуть тварини. У Тячівському р-ні зійшла лавина об'ємом 150 куб. м. Висота води близько 30 см. У Перечинському р-ні зруйновано пішохідний місток. У м. Виноградів на пл. Миру відкачували воду з території місцевої церкви", - йдеться в повідомленні.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Очікують сходження лавини на автошляхи

На ліквідацію наслідків підтоплень залучили 35 рятувальників, 2 плавзасоби та 6 одиниць техніки.

Вчора на Закарпатті зійшли 4 лавини. Рух автомобілів на дорогах був припинений. Внаслідок сходження загиблих та травмованих немає. Станом на 16:00 рух було відновлено.

Зараз ви читаєте новину «Повінь затопила 8 сіл та 1 місто: "плавають" будинки, евакуюють людей». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише авторизовані користувачі

Голосів: 35413
Голосування Які умови миру і зупинення війни для вас прийнятні
  • Відмова від Донбасу, але вивід військ РФ з усіх інших територій
  • Замороження питання Криму на 10-15 років
  • Відмова від Криму і Донбасу за умови надання гарантій безпеки від Заходу щодо всіх інших територій
  • Зупинка війни по нинішній лінії фронту
  • Лише повне відведення військ РФ до кордонів 1991-го
  • Ваш варіант
Переглянути