вівторок, 19 червня 2012 05:33

Потужний тайфун наближається до узбережжя Японії

Потужний тайфун наближається до узбережжя Японії
Фото: АР

Потужний тайфун Гучол наближається до узбережжя Японії зі швидкістю 45 кілометрів на годину, повідомляє Головне метеорологічне управління країни.

Зараз тайфун проходить близько південно-східного узбережжя Японії, а до вечора досягне її центрального острова Хонсю. Тиск у центрі тайфуну становить 960 гектопаскалей.

Метеорологи попереджають, що наближення тайфуну буде супроводжуватися зливовими дощами - рівень опадів складе до 80 міліметрів на годину.

Як правило, сезоном тайфунів вважається кінець літа - початок осені. В останній раз червневий тайфун обрушився на Японію вісім років тому, він супроводжувався шквальним вітром і зливою. Метеорологи вважають, що саме червневі тайфуни володіють особливою силою. Минулого разу жертвами стихії стали п'ять осіб, близько 100 людей отримали поранення.

Вранці у вівторок вже скасовано близько 80 авіарейсів, очевидно, що з наближенням тайфуну їх кількість буде збільшуватися.

Метеорологи попереджають про небезпеку шквального вітру і рекомендують в районах наближення тайфуну не виходити з дому без потреби.

Зараз ви читаєте новину «Потужний тайфун наближається до узбережжя Японії». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 35413
Голосування Які умови миру і зупинення війни для вас прийнятні
  • Відмова від Донбасу, але вивід військ РФ з усіх інших територій
  • Замороження питання Криму на 10-15 років
  • Відмова від Криму і Донбасу за умови надання гарантій безпеки від Заходу щодо всіх інших територій
  • Зупинка війни по нинішній лінії фронту
  • Лише повне відведення військ РФ до кордонів 1991-го
  • Ваш варіант
Переглянути