середа, 12 жовтня 2011 12:44

Потерпілим від стихійного лиха на Буковині дадуть 1,2 мільйона гривень

Потерпілим від стихійного лиха на Буковині дадуть 1,2 мільйона гривень

Сьогодні перший заступник голови облдержадміністрації Георгій Галиць зустрівся з мешканцями Сторожинеччини, домогосподарства яких постраждали від стихійного лиха 22-29 червня 2010 року. Він повідомив, що до керівника крайової виконавчої влади Михайла Папієва надійшло звернення від депутатів обласної ради з проханням допомогти мешканцям Сторожинецького району, яким з вини місцевих комісій, що визначали рівень завданих повінню збитків, не було виплачено відшкодування. Про це повідомили в прес-службі Чернівецької ОДА.

Як відзначив Галиць, на підставі депутатського звернення, а також висновків новоствореної комісії, яка повторно вивчала ситуацію і визначила домогосподарства, які претендують на відшкодування, 5 жовтня Михайло Папієв підписав відповідне розпорядження про виділення грошей для потерпілих мешканців. До кінця тижня кошти отримають 64 мешканці сіл Великий Кучурів, Стара Жадова, Нова Жадова, Їжівці, Костинці, Тисівці, Бобівці, Верхні Петрівці, Давидівка, Снячів, селище Красноїльськ та місто Сторожинець.

"Це не кошти бюджету області. Це – благодійні кошти, які зібрані людьми, доброчинцями", – зауважив перший заступник керівника крайової виконавчої влади.

За його словами, стихійні лиха – часті явища і держава не зобов'язана відшкодовувати громадянам збитки, нанесені, наприклад, повінню. В усьому цивілізованому світі – це справа страхових компаній.

Нагадаємо, що у Чернівецькій області внаслідок сильних дощів від розливу річок, підйому ґрунтових вод та накопичення в низинах стічних вод підтоплено декілька десятків населених пунктів.

Найбільше постраждали від стихії Чернівці, Вижницький, Новоселицький та Сторожинецький райони області.

З районів підтоплення тимчасово відселено кілька сотень осіб.

Зараз ви читаєте новину «Потерпілим від стихійного лиха на Буковині дадуть 1,2 мільйона гривень». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

2

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 35413
Голосування Які умови миру і зупинення війни для вас прийнятні
  • Відмова від Донбасу, але вивід військ РФ з усіх інших територій
  • Замороження питання Криму на 10-15 років
  • Відмова від Криму і Донбасу за умови надання гарантій безпеки від Заходу щодо всіх інших територій
  • Зупинка війни по нинішній лінії фронту
  • Лише повне відведення військ РФ до кордонів 1991-го
  • Ваш варіант
Переглянути