понеділок, 19 вересня 2011 12:19

Через глобальні повені в Таїланді загинули більше сотні людей
5

Фото: Фото: Reuters

Кількість жертв повеней у Таїланді досягла 112 людей. Через сильні тропічні зливи 26 з 76 провінцій країни були частково затоплені. У постраждалих районах зруйновано сотні будинків і розмиті дороги. Десятки поселень виявилися відрізаними від цивілізації. Найбільше від стихії постраждав північ Таїланду.

Ще сім центральних провінцій, територією яких протікає річка Чао Прая (Chao Phraya), готуються зустріти повінь. За найближчі три дні рівень води в річці підніметься на 30 сантиметрів. Зміцнювати дамби рятувальникам допомагають і місцеві жителі.

За прогнозами синоптиків, найближчим часом ситуація погіршиться також на сході країни. Фахівці припускають, що рівень води в річці Меконг (Mekong), яка вже затопила кілька поселень, підвищуватиметься на 10 сантиметрів у день. Зливові дощі на півночі і північному сході країни не припиняються.

Повінь також може зачепити і сусідні країни. Річка Меконг, що розлилася, є природним кордоном між Таїландом і Лаосом, а нижня течія річки розташовується на території Камбоджі та В'єтнаму.

Зараз ви читаєте новину «Через глобальні повені в Таїланді загинули більше сотні людей». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 35413
Голосування Які умови миру і зупинення війни для вас прийнятні
  • Відмова від Донбасу, але вивід військ РФ з усіх інших територій
  • Замороження питання Криму на 10-15 років
  • Відмова від Криму і Донбасу за умови надання гарантій безпеки від Заходу щодо всіх інших територій
  • Зупинка війни по нинішній лінії фронту
  • Лише повне відведення військ РФ до кордонів 1991-го
  • Ваш варіант
Переглянути