середа, 10 квітня 2013 13:49

Постраждалим у авіакатастрофі у Донецьку заплатять держава, авіа- та страхова компанії

Постраждалим у авіакатастрофі у Донецьку заплатять держава, авіа- та страхова компанії
Фото: news.liga.net

Уряд виділив 750 тисяч гривень для сімей загиблих та постраждалих внаслідок авіакатастрофи у Донецьку. Про це на брифінгу у Кабміні сказав віце-прем'єр Олександр Вілкул.

Він наголосив, що частина цих грошей сім'ям уже виплачена.

"Уряд виділив із резервного фонду держбюджету 750 тисяч гривень для надання матеріальної допомоги сім'ям загиблих та постраждалий. З цієї суми сім'ям 5 загиблих уже виплатили по 100 тисяч гривень. Ще 19 потерпілих отримають по 25 тисяч гривен до кінця квітня", - розповів посадовець.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: "Винні по-любому будуть" — за екіпаж літака, який розбився в Донецьку, взялися слідчі СБУ

Він також додав, що компанія "Південні авіалінії" додатково заплатила по 100 тисяч гривень сім'ям загиблих, а 21 пасажиру виплатила по 15 тисяч гривень.

"Третю частину компенсації має виплатити страхова компанія "Рута Україна". У відповідності з контрактом з "Південними авіалініями" вона має виплатити сім'ям загиблих по 20 тисяч доларів, а іншим потерпілим — залежно від завданого збитку" , - підкреслив він.

Вілкул також додав, що поки продовжується досудове розслідування, але наразі авіакомпанії "Південні авіалінії" заборонено виконувати всі види польотів.

Нагадаємо, літак АН-24, що розбився під Донецьком, виконував чартерний рейс з Одеси. На борту лайнера летіли VIP-уболівальники футбольного клубу "Шахтар". Під час посадки в умовах поганої видимості літак зачепив метеовишку і упав на злітну смугу. В аварії загинули 6 і ще 9 пасажирів були травмовані.

Зараз ви читаєте новину «Постраждалим у авіакатастрофі у Донецьку заплатять держава, авіа- та страхова компанії». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

1

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 35413
Голосування Які умови миру і зупинення війни для вас прийнятні
  • Відмова від Донбасу, але вивід військ РФ з усіх інших територій
  • Замороження питання Криму на 10-15 років
  • Відмова від Криму і Донбасу за умови надання гарантій безпеки від Заходу щодо всіх інших територій
  • Зупинка війни по нинішній лінії фронту
  • Лише повне відведення військ РФ до кордонів 1991-го
  • Ваш варіант
Переглянути