середа, 28 грудня 2022 13:13

Спецтема: Війна Росії проти України

Посадили зрадника, який "зливав" ворогу позиції ЗСУ
4

11 років за ґратами проведе ворожий інформатор, який "зливав" ворогу позиції Збройних сил України в Краматорську на Донеччині.

Служба безпеки продовжує системно притягувати до відповідальності учасників терористичних організацій так званих Л/ДНР, які воювали проти України. У результаті слідчо-оперативної роботи зібрали неспростовні докази вини ще одного поплічника Росії, повідомила 28 грудня пресслужба СБУ.

"Ним виявився інформатор бойовиків незаконних збройних формувань, які входять до складу Південного військового округу РФ. Після початку повномасштабного вторгнення він збирав інформацію про місця дислокації та переміщення підрозділів Сил оборони у прифронтових районах Донеччини. Насамперед зловмисник намагався виявити бойові позиції та фортифікаційні споруди ЗСУ в районі Краматорська", – ідеться в повідомленні.

11 років за ґратами проведе ворожий інформатор, який «зливав» позиції ЗСУ у Краматорську
Фото: ssu.gov.ua
11 років за ґратами проведе ворожий інформатор, який «зливав» позиції ЗСУ у Краматорську
11 років за ґратами проведе ворожий інформатор, який «зливав» позиції ЗСУ у Краматорську
11 років за ґратами проведе ворожий інформатор, який «зливав» позиції ЗСУ у Краматорську

Служба безпеки затримала ворожого поплічника під час контрдиверсійних заходів на території регіону в березні цьогоріч. Суд призначив йому покарання у вигляді 11 років позбавлення волі.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: У Києві "спакували" колаборанта: що він наробив

Злочинцем є місцевий житель, який добровільно пішов на співпрацю з ворогом. Для отримання інформації військового характеру на чоловіка вийшла його однокласниця, яка входить до складу одного з терористичних угруповань ДНР і перебуває на тимчасово окупованій території сходу України.

Саме їй агент передавав закриті відомості щодо розташування українських військ. Про це вона потім "звітувала" ватажкам бойовиків і командуванню російських загарбників. Розвіддані окупанти планували використати для підготування і завдавання ракетних ударів по Краматорську.

Під час обшуку у зловмисника виявили мобільні телефони з доказами листування з ворогом через месенджери. На підставі зібраних доказів суд визнав зловмисника винним.

Учасників російської диверсійно-розвідувальної групи, які викрадали людей на Харківщині, засудили до 11 років тюрми.

Серед чотирьох учасників російської ДРГ, які вчиняли воєнні злочини в Харківській області, – двоє кадрових співробітників 16-ї окремої бригади спеціального призначення головного управління генерального штабу РФ, більш відомого як ГРУ. Інші двоє – найманці російської приватної військової компанії.

Зараз ви читаєте новину «Посадили зрадника, який "зливав" ворогу позиції ЗСУ». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 35413
Голосування Які умови миру і зупинення війни для вас прийнятні
  • Відмова від Донбасу, але вивід військ РФ з усіх інших територій
  • Замороження питання Криму на 10-15 років
  • Відмова від Криму і Донбасу за умови надання гарантій безпеки від Заходу щодо всіх інших територій
  • Зупинка війни по нинішній лінії фронту
  • Лише повне відведення військ РФ до кордонів 1991-го
  • Ваш варіант
Переглянути