середа, 28 грудня 2022 10:54

Спецтема: Війна Росії проти України

У Києві "спакували" колаборанта: що він наробив
3

У Києві затримали колаборанта, який допоміг російським окупантам перейменувати вулиці на тимчасово окупованій Луганщині.

Служба безпеки України викрила ще одного ворожого поплічника в ході багатоетапних слідчо-оперативних дій у Києві та звільнених територіях сходу країни, повідомила пресслужба відомства 28 грудня.

"Зловмисником виявився колишній керівник комунального підприємства в тимчасово окупованому Сватовому на Луганщині. Після захоплення українського міста він одним із перших підтримав російських загарбників і запропонував їм свою допомогу у війні проти України. За це його призначили очільником створеного агресором місцевого "муниципального унитарного предприятия по благоустройству", – йдеться в повідомленні.

Перебуваючи на "посаді" він допомагав окупаційній адміністрації організовувати "масові" заходи й постановочні телесюжети на підтримку збройної агресії РФ. Також виконував вказівку Москви щодо перейменування вулиць захопленого міста радянськими назвами.

СБУ затримала у Києві колаборанта, який допоміг рашистам перейменувати вулиці на тимчасово окупованій Луганщині
Фото: СБУ
СБУ затримала у Києві колаборанта, який допоміг рашистам перейменувати вулиці на тимчасово окупованій Луганщині
СБУ затримала у Києві колаборанта, який допоміг рашистам перейменувати вулиці на тимчасово окупованій Луганщині

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Катував із росіянами людей: СБУ зловила зрадника на Київщині

"Для цього затриманий особисто підписував відповідні "розпорядчі" документи й контролював процес "совєтизації" міської інфраструктури. Під час контрнаступу Збройних сил України колаборант утік до країни-агресорки, де з вересня цього року переховувався від правосуддя. Але згодом вирішив непомітно повернутися в Україну й "загубитися" в столиці нашої держави", – звітує СБУ.

У відомстві своєчасно викрили плани зловмисника, встановили маршрути його переміщення і затримали в Києві.

Слідчі Служби безпеки повідомили йому про підозру. Вирішується питання щодо обрання зраднику запобіжного заходу у вигляді тримання під вартою.

Учасників російської диверсійно-розвідувальної групи, які викрадали людей на Харківщині, засудили до 11 років тюрми.

Серед чотирьох учасників російської ДРГ, які вчиняли воєнні злочини в Харківській області, – двоє кадрових співробітників 16-ї окремої бригади спеціального призначення головного управління генерального штабу РФ, більш відомого як ГРУ. Інші двоє – найманці російської приватної військової компанії.

Зараз ви читаєте новину «У Києві "спакували" колаборанта: що він наробив». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 25817
Голосування Чи можливий мир на Донбасі за "формулою Штайнмаєра" (вибори+відведення військ+амністія бойовиків+особливий статус Донбасу)?
  • Так, пора закінчувати війну будь-якими способами
  • Ні, мир буде тільки після перемоги
  • Потрібно далі проводити переговори та залучити до них США
  • Війна в Україні закінчиться тільки після повернення Криму
  • Ваш варіант (у коментарях)
Переглянути