субота, 24 грудня 2022 12:42

Спецтема: Війна Росії проти України

Посадили окупантів, які викрали й катували патріотів на Харківщині

Посадили окупантів, які викрали й катували патріотів на Харківщині
До 11 років тюрми засудили учасників російської ДРГ, які викрадали людей. Фото: pixabay.com

Учасників російської диверсійно-розвідувальної групи, які викрадали людей на Харківщині, засудили до 11 років тюрми.

Серед чотирьох учасників російської ДРГ, які вчиняли воєнні злочини у Харківській області, – двоє кадрових співробітників 16-ї окремої бригади спеціального призначення головного управління генерального штабу РФ, більш відомого як ГРУ, заявив 24 грудня речник Служби безпеки України Артем Дехтяренко. Інші двоє – найманці російської приватної військової компанії.

"Під час захоплення Ізюмського району вони виконували завдання Москви щодо виявлення та фізичної ліквідації учасників антитерористичної операції на сході України. Контррозвідники СБУ разом із спецпризначенцями ЦСО "А" знешкодили ворожу групу під час бойової операції у жовтні цього року. У ході оперативно-бойових заходів російських диверсантів було затримано", – ідеться в повідомленні.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Злочин і кара: на скільки посадили зрадника, що полював на позиції HIMARS

Саме вони на початку вересня цього року викрали трьох мешканців селища Борова, які брали участь в АТО. Викрадених чоловіків окупанти тримали зв'язаними у земляній ямі з мішками на голові. До потерпілих застосовували жорстокі тортури і погрожували вбивством.

"Таким чином загарбники проводили допити і намагалися "вибити" інформацію про інших українських патріотів. На підставі зібраних доказів суд визнав фігурантів винними в порушенні законів та звичаїв війни", – звітує відомство.

До 15 років в'язниці засудили бойовика з так званої ДНР, який воював проти України. Зловмисником є мешканець Донеччини, який після 24 лютого добровільно приєднався до лав "народної міліції" псевдореспубліки.

Зараз ви читаєте новину «Посадили окупантів, які викрали й катували патріотів на Харківщині». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 35413
Голосування Які умови миру і зупинення війни для вас прийнятні
  • Відмова від Донбасу, але вивід військ РФ з усіх інших територій
  • Замороження питання Криму на 10-15 років
  • Відмова від Криму і Донбасу за умови надання гарантій безпеки від Заходу щодо всіх інших територій
  • Зупинка війни по нинішній лінії фронту
  • Лише повне відведення військ РФ до кордонів 1991-го
  • Ваш варіант
Переглянути