пʼятниця, 05 травня 2017 14:25

Поляки побили українців за їхню національність

Поляки побили українців за їхню національність
У Польщі жорстоко побили українців. Нападників заарештували ФОТО: соцмережі

У польському місті Ченстохова троє чоловіків напали на українців. Потерпілих били та ображали за їхню національність. Нападників заарештували. Інцидент стався на проспекті Пресвятої Діви Марії.

Про це повідомила прес-служба польської місцевої поліції.

"Троє поляків серед вулиці напали на трьох українців. Чоловіків били по всьому тілу. При цьому обзивали. Полякам не сподобалося, що ті з України. Очевидці цього конфлікту викликали патрульних. Нападників забрали до відділку поліції. Їм - від 22 до 28 років. Раніше чоловіки були судимі. Усім висунули звинувачення щодо приниження на національному ґрунті. Кривдників посадили до ізолятору на 3 місяці", - йдеться в повідомленні.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Польсько-українські відносини під знаком запитання - Качинський

Кілька днів тому стався подібний інцидент. В одному з районів Кракова, у Новій Гуті троє поляків напали на 17-річного українця. У той момент хлопець зі своїм польським товаришем грав у баскетбол на шкільному майданчику. На потерпілого накинулися з палицями із цвяхами. Проичина нападу - українське походження. Поляків затримали. Їм загрожує до 8 років ув'язнення.

Трьох українських студентів побили у польському місті Жешув. Розташоване за 100 км від польсько-українського кордону. Усі вони навчаються в місцевому вузі. Вночі українці поверталися з вечірки. Неподалік центру їх перестріла група польських молодиків. Після словесної перепалки хлопці побилися. Українці потрапили в лікарню із травмами. Справу взяло під контроль Генеральне консульство України в Любліні. Загалом, у Польщі навчаються майже 10 тис. українських студентів.

Зараз ви читаєте новину «Поляки побили українців за їхню національність». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 35413
Голосування Які умови миру і зупинення війни для вас прийнятні
  • Відмова від Донбасу, але вивід військ РФ з усіх інших територій
  • Замороження питання Криму на 10-15 років
  • Відмова від Криму і Донбасу за умови надання гарантій безпеки від Заходу щодо всіх інших територій
  • Зупинка війни по нинішній лінії фронту
  • Лише повне відведення військ РФ до кордонів 1991-го
  • Ваш варіант
Переглянути