Ексклюзиви
середа, 19 жовтня 2011 18:30

Полтавець купував продукти за гроші, надруковані на принтері

Полтавець купував  продукти за гроші, надруковані на принтері

У селі Старі Санжари Полтавської області в одному з місцевих магазинів спіймали фальшивомонетника.

32-річний полтавець навмисне їздив скуповуватись у село, вважав тамтешнім продавцям простіше збути підроблені купюри. Спіймали чоловіка, коли той заплатив продавчині фальшиві 100 гривень.

Міліціонери розповіли, що чоловік сканував купюри вдома, друкував їх на звичайному кольоровому принтері.

"Оскільки спосіб примітивний, то збувати несправжні гроші в Полтаві не ризикнув, адже тут у магазинах є спеціальні світлові прилади для розпізнавання підробних банкнот, - пояснив Юрій Сулаєв з Полтавської обласної міліції. - Він вирішив поїхати до родичів, погостювати в Старих Санжарах. В одному з магазинів перший раз скупився, здачу йому дали нормальними грошима. Жіночка не перевірила сто гривень. Після вдалої спроби вирішив вчинити так повторно. Періодично їздив у Полтаву, робив фальшивки і повертався в село. Та скоро в однієї продавчині виникла підозра, вона взяла фальшиву купюру і повідомила в міліцію. Правоохоронці перевірили гроші, підозра підтвердилась".

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Злодій обікрав один і той же магазин 17 разів

Люди, які бачили злочинця, детально його описали. Міліція разом з жителями домовились,  як тільки побачать афериста, відразу повідомлять у райвідділ.

Коли чоловік знову з'явився в магазині, за ним відразу приїхали міліціонери.

"Він у мене намагався скупитися, взяв три пачки цигарок, літр пива. Я йому озвучила суму, він поклав на стіл сто гривень, - розповіла продавець Наталія з магазину "Ситий тато" у Старих Санжарах. - Зауважила, що купюра якась не така. Чоловік мені відразу видався  дивним, сказав, що ці гроші йому також хтось дав. Я тихенько покликала свого чоловіка, він викликав міліцію".

Фальшивомонетник розповів міліціонерам, як виготовляв підробні гроші. Усі купюри направили на експертизу, де підтвердилось, що вони фальшиві.

За такий злочин полтавець може отримати від трьох до семи років ув'язнення.

Зараз ви читаєте новину «Полтавець купував продукти за гроші, надруковані на принтері». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

2

Залишати коментарі можуть лише авторизовані користувачі

Голосів: 35413
Голосування Які умови миру і зупинення війни для вас прийнятні
  • Відмова від Донбасу, але вивід військ РФ з усіх інших територій
  • Замороження питання Криму на 10-15 років
  • Відмова від Криму і Донбасу за умови надання гарантій безпеки від Заходу щодо всіх інших територій
  • Зупинка війни по нинішній лінії фронту
  • Лише повне відведення військ РФ до кордонів 1991-го
  • Ваш варіант
Переглянути