понеділок, 25 липня 2011 15:20

Поліція ніяк не могла завадити кривавій бійні на острові Утейя
17

Фото: Фото: Reuters

Допомога до людей, яких півтори години холоднокровно розстрілювали на норвезькому острові Утейя, довго не надходила через те, що у шлюпки місцевих поліцейських заглухнув двигун, а прибулий з Осло спецназ добирався до місця на прогулянкових човнах.

Представники поліції повідомили, що такий значний запас часу у терориста був через стан матеріально-технічної бази поліції. У місцевих поліцейських не виявилося нормального човна, пише Newsru.

"Коли люди і спорядження опинилися в човні, він почав наповнюватися водою, тому і заглухнув мотор. Човен був дуже маленький", - сказав представник місцевої поліції Ерік Берга.

Керівник поліції Осло Свейнунг Спонхайм в свою чергу повідомив, що за його наполяганням антитерористичний загін Delta добирався до місця пригоди на автомобілі, а не на вертольоті, оскільки єдиний доступний на той момент вертоліт перебував за 50 чи 60 кілометрів на південь від норвезької столиці.

Від берега поліцейський спецназ добирався до місця надзвичайної події на прогулянкових човнах. Прибулим з Осло поліцейським, щоб подолати відстань від причалу до Утейї, знадобилося 16 хвилин. Через дві хвилини після їхнього прибуття озброєний чоловік здався без опору.

Як повідомляє Reuters, за останніми підрахунками в наслідок теракту загинули 93 людини.

Зараз ви читаєте новину «Поліція ніяк не могла завадити кривавій бійні на острові Утейя». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

2

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 35413
Голосування Які умови миру і зупинення війни для вас прийнятні
  • Відмова від Донбасу, але вивід військ РФ з усіх інших територій
  • Замороження питання Криму на 10-15 років
  • Відмова від Криму і Донбасу за умови надання гарантій безпеки від Заходу щодо всіх інших територій
  • Зупинка війни по нинішній лінії фронту
  • Лише повне відведення військ РФ до кордонів 1991-го
  • Ваш варіант
Переглянути