Ексклюзиви
четвер, 03 червня 2021 14:01

Поліція накрила кол-центр, який виманював банківські дані
8

У Миколаєві викрили діяльність шахрайського кол-центру, оператори якого представлялися жертвам працівниками банку й заволодівали їхніми персональними даними.

Організувала діяльність центру 33-річна жителька іншого регіону, якій допомагали двоє місцевих, повідомляє поліція Миколаївської області.

Кол-центр організували в одному з офісних приміщень у центрі міста. На момент слідчих дій там перебувало 30 операторів. Поліцейські провели обшук, вилучили й направили на експертизу 102 комп'ютери, сервер і 28 мобільних телефонів.

Фото: mk.npu.gov.ua

Під виглядом працівників фінустанов злочинці дізнавалися персональну інформацію людей, а також коди й паролі, що надходили потерпілим у повідомленнях. Для цього вони використовували психологічні методи впливу й діяли за заздалегідь написаною інструкцією. Гроші жертв шахраї одразу ж переказували на власні рахунки.

У поліції відкрили кримінальне провадження за шахрайство. Триває досудове розслідування. Установлюється коло причетних до злочину осіб і загальна сума завданих збитків. Затриманим загрожує покарання до трьох років позбавлення волі.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: "Банкіри" телефоном виманили в людей 7 млн грн

СБУ заблокувала діяльність злочинців, які щомісяця викрадали понад 3 млн грн із рахунків клієнтів приватних і державних банківських установ в Україні та за її межами. Злочинці називали себе працівниками банків, телефонували клієнтам фінустанов і дізнавалися CVV-коди, номери й пін-коди платіжних карток. Після отримання доступу до клієнтських рахунків лиходії переказували кошти на підконтрольні банківські рахунки.

Зараз ви читаєте новину «Поліція накрила кол-центр, який виманював банківські дані». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише авторизовані користувачі

Голосів: 35413
Голосування Які умови миру і зупинення війни для вас прийнятні
  • Відмова від Донбасу, але вивід військ РФ з усіх інших територій
  • Замороження питання Криму на 10-15 років
  • Відмова від Криму і Донбасу за умови надання гарантій безпеки від Заходу щодо всіх інших територій
  • Зупинка війни по нинішній лінії фронту
  • Лише повне відведення військ РФ до кордонів 1991-го
  • Ваш варіант
Переглянути