Ексклюзиви
пʼятниця, 18 березня 2011 16:26

Поліція Ємену вбила 30 мирних демонстрантів

Не менше 30 осіб загинули і близько 200 отримали поранення під час розгону антиурядової демонстрації у столиці Ємену Сані, повідомляє в п'ятницю міжарабський телеканал "Аль-Джазіра".

Тисячі демонстрантів зібралися на центральній площі Сани з вимогою відставки президента Алі Абдулли Салеха. Як повідомляють очевидці, співробітники сил безпеки почали стріляти по натовпу з сусідніх будинків, використовуючи бойові патрони.

Між тим, Agence France-Presse з посиланням на медичних працівників повідомляє, що нападники були озброєні пістолетами, ножами і кийками.

За словами медиків, в найближчу лікарню надійшло не менше 200 поранених, багато у важкому стані.

Повідомляється, що прихильники президента, яких було кілька десятків людей, ховалися в будинках, розташованих поблизу площі.

Антиурядові демонстрації пройшли після п'ятничної молитви і в інших великих містах Ємену - Таїзі, Іббі, Ходейді, Адені і Амрані.

Багатотисячні демонстрації біля будівлі університету Сани проходять з 21 лютого. Мітингуючих кілька разів намагалися розігнати, повідомлялося, що поліцейські застосовували сльозогінний газ і бойові набої. Під час розгонів десятки людей загинули, кілька сотень отримали поранення. Всього, за даними правозахисних організацій, з початку антиурядових виступів в Ємені загинули більше 100 осіб.

Зараз ви читаєте новину «Поліція Ємену вбила 30 мирних демонстрантів». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

1

Залишати коментарі можуть лише авторизовані користувачі

Голосів: 35413
Голосування Які умови миру і зупинення війни для вас прийнятні
  • Відмова від Донбасу, але вивід військ РФ з усіх інших територій
  • Замороження питання Криму на 10-15 років
  • Відмова від Криму і Донбасу за умови надання гарантій безпеки від Заходу щодо всіх інших територій
  • Зупинка війни по нинішній лінії фронту
  • Лише повне відведення військ РФ до кордонів 1991-го
  • Ваш варіант
Переглянути