вівторок, 22 лютого 2011 14:41

У Ємені прихильники президента різали опозиціонерів кинджалами
9

Фото: Фото: Reuters

У вівторок, 22 лютого, озброєні кинджалами і палицями прихильники президента Ємену Алі Абдалли Салеха напали на студентів-опозиціонерів поблизу Університету столиці країни міста Сани. До прибуття поліції у результаті сутички  п'ятеро молодих людей дістали поранення.

Про це повідомляє AFP.

Два дні тому близько тисячі студентів захопили площу, яка прилягає до їхнього навчального закладу. На час облоги її назвали "Аль-Хурія", тобто "Свобода". За дві доби кількість протестувальників, які зібралися на площі з вимогою відставка Салеха, зросла до 4 тисяч.

Натовп мав намір рушити маршем вулицями Сани. Під час проходження повз місце проведення акції прихильників президента почалися зіткнення. У хід пішли холодна зброя та кийки. П'ятьох студентів поранили. Через певний час зіткнення розігнала поліція.

Тим часом хвиля протестів охоплює все більше міст Ємену. Масштабну антиурядову демонстрацію організували мешканці північного міста Саада. Вони теж вимагають повалення Салеха.

У портовому місті Аден в результаті зіткнень прихильників і супротивників президента загинув підліток. Поранені ще четверо маніфестантів. До міста ввели бронетехніку.

Народні хвилювання тривають у країні з 10 лютого.

Салех заявив, що добровільно не піде з посади президента. За його словами, це відбудеться "тільки через урни для голосування".

Зараз ви читаєте новину «У Ємені прихильники президента різали опозиціонерів кинджалами». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

1

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 35413
Голосування Які умови миру і зупинення війни для вас прийнятні
  • Відмова від Донбасу, але вивід військ РФ з усіх інших територій
  • Замороження питання Криму на 10-15 років
  • Відмова від Криму і Донбасу за умови надання гарантій безпеки від Заходу щодо всіх інших територій
  • Зупинка війни по нинішній лінії фронту
  • Лише повне відведення військ РФ до кордонів 1991-го
  • Ваш варіант
Переглянути