четвер, 27 січня 2011 17:26

Спецтема: Арабські революції

Єменці вийшли на демонстрацію проти обридлого за 30 років президента (ФОТО)

У столиці Ємену сьогодні проходять багатотисячні протести з вимогою відставки президента. Демонстранти зібралися щонайменше у чотирьох різних місцях столиці - міста Сани.

Учасники акції вигукують антиурядові гасла і вимагають відставки президента країни Алі Абдулли Салаха, який перебуває при владі з 1978 року. Апелюють до недавнього відсторонення від влади президента Тунісу.

Студентські демонстрації в Ємені не вщухають вже кілька тижнів. Однак силам безпеки вдається припинити нечисленні стихійні мітинги, які до останнього часу обмежувалися лише територією студентського містечка університету Сани.

Нові заворушення спровокував арешт одного з чільних керівників опозиції Тавакуля Кармана. В столиці наразі порівняно спокійно. Поліція оточила демонстрантів, не втручаючись в те, що відбувається.

Нагадаємо, Президент Тунісу Зін ель-Абідін Бен Алі, який правив понад 20 років, втік з країни в середині січня після масових вуличних протестів. За деякими даними, під час втечі він вивіз з країни півтори тонни золота.

Третій день поспіль протести проти влади Хосні Мубарака відбуваються в Єгипті. Він керує країною вже майже 30 років. Сьогодні вранці в Каїрі і Суеці зібралися невеликі групи демонстрантів, які влаштували сутички з поліцією.

За матеріалами: Радіо "Свобода", ИТАР-ТАСС

Зараз ви читаєте новину «Єменці вийшли на демонстрацію проти обридлого за 30 років президента (ФОТО)». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

1

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 35413
Голосування Які умови миру і зупинення війни для вас прийнятні
  • Відмова від Донбасу, але вивід військ РФ з усіх інших територій
  • Замороження питання Криму на 10-15 років
  • Відмова від Криму і Донбасу за умови надання гарантій безпеки від Заходу щодо всіх інших територій
  • Зупинка війни по нинішній лінії фронту
  • Лише повне відведення військ РФ до кордонів 1991-го
  • Ваш варіант
Переглянути