середа, 07 жовтня 2020 17:57

Поліцейські викрали гроші загиблого чоловіка і вимагали 200 тис. грн з невинної людини

Поліцейські викрали гроші загиблого чоловіка і вимагали 200 тис. грн з невинної людини
Слідчі ДБР підозрюють двох поліцейських з Маріуполя у крадіжці документів і грошей і у вимаганні Фото: tvoemisto.tv

Слідчі ДБР підозрюють двох поліцейських з Маріуполя у крадіжці документів та грошей і у вимаганні. Про це повідомила пресслужба ДБР.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Затримали злочинців, які вимагали гроші в міжнародних перевізників

У вересні 2019-го зловмисники заволоділи банківською карткою і сім-карткою загиблого чоловіка. Потім вони почали користуватися його рахунком.

В січні 2020 року поліцейські намагалися підвищити показники роботи: вони безпідставно затримали приїжджого чоловіка і змусили затриманого зізнатися у тому, що він приїхав до міста нібито для збуту наркотиків через "закладки".

Поліцейські почали вимагати в затриманого 200 тис. грн за непритягнення його до кримінальної відповідальності та звільнення з-під варти. Дружина затриманого віддала поліцейським близько 50 тис. грн. Гроші вони розподілили між собою і використовували на власні потреби, зокрема, на азартні ігри.

Якщо провину підозрюваних доведуть, їм загрожує від 5 до 10 років позбавлення волі з позбавленням права обіймати певні посади чи займатися певною діяльністю на строк до 3 років. Зараз вирішується питання про обрання їм запобіжного заходу.

У Харківській області двоє працівників обласного управління поліції охорони відбирали у наркоторговців товар і за непритягнення до відповідальності вимагали гроші. А вилучений товар збували самі.

Зараз ви читаєте новину «Поліцейські викрали гроші загиблого чоловіка і вимагали 200 тис. грн з невинної людини». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 35413
Голосування Які умови миру і зупинення війни для вас прийнятні
  • Відмова від Донбасу, але вивід військ РФ з усіх інших територій
  • Замороження питання Криму на 10-15 років
  • Відмова від Криму і Донбасу за умови надання гарантій безпеки від Заходу щодо всіх інших територій
  • Зупинка війни по нинішній лінії фронту
  • Лише повне відведення військ РФ до кордонів 1991-го
  • Ваш варіант
Переглянути