пʼятниця, 19 червня 2020 18:55

Поліцейські відбирали товар у наркоторговців і збували його самі

Поліцейські відбирали товар у наркоторговців і збували його самі
У Харківській області двоє працівників обласного управління поліції охорони відбирали у наркоторгівців товар і збували самі. Фото: npu.gov.ua

У Харківській області двоє працівників обласного управління поліції охорони відбирали у наркоторгівців товар і за непритягнення до відповідальності вимагали гроші. А вилучений товар збували самі.

Їм оголошено про підозру. Про це повідомляє департамент внутрішньої безпеки Національної поліції України.

"28-річний та 36-річний поліцейські під час несення служби виявляли осіб, які займалися збутом наркотичних засобів та психотропних речовин. Замість припинення їхньої протиправної діяльності змовники відбирали в наркоторгівців товар, а за непритягнення до кримінальної відповідальності вимагали відкупні. Вилучені наркотики згодом розповсюджували особисто", - сказано в повідомленні.

Правоохоронці провели контрольну закупівлю товару у 28-річного фігуранта. Експертиза встановила, що придбане є психотропною речовиною.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Поліцейські з СБУшниками викрадали людей і вимагали гроші

Також поліцейські за тисячу гривень "винагороди" обіцяли чоловікові не притягати до відповідальності за наркозлочин. Щоб гарантовано отримати гроші, забрали в чоловіка мобільний телефон.

Під час обшуків у фігурантів було виявлено та вилучено порошок білого кольору, мобільні телефони.

Прокуратурою Харківської області розпочато кримінальне провадження. Обом поліцейським оголошено про підозру за статтею "Грабіж", а 28-річному старшому сержанту поліції ще й за статтею "Незаконне виробництво, виготовлення, придбання, зберігання, перевезення, пересилання чи збут наркотичних засобів, психотропних речовин або їх аналогів".

Подальшу долю фігурантів вирішить суд.

Суд узяв під варту сімох поліцейських Павлоградського відділу поліції в Дніпропетровській області, підозрюваних у торгівлі наркотиками і низці інших злочинів.

Зараз ви читаєте новину «Поліцейські відбирали товар у наркоторговців і збували його самі». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 35413
Голосування Які умови миру і зупинення війни для вас прийнятні
  • Відмова від Донбасу, але вивід військ РФ з усіх інших територій
  • Замороження питання Криму на 10-15 років
  • Відмова від Криму і Донбасу за умови надання гарантій безпеки від Заходу щодо всіх інших територій
  • Зупинка війни по нинішній лінії фронту
  • Лише повне відведення військ РФ до кордонів 1991-го
  • Ваш варіант
Переглянути