четвер, 10 листопада 2011 11:18

Покусаних скаженою собакою мешканців Черкащини шукають третю добу

Покусаних скаженою собакою мешканців Черкащини шукають третю добу

Трьох людей покусав скажений собака в Тальному Черкаської області. Подія сталася 5 листопада. Двоє потерпілих проходять курс лікування. Покусаного хлопчика медики шукають у школах. Кілька разів на добу дають оголошення по місцевому радіо. Досі ніхто не відгукнувся.

"На продовольчу базу до місцевого підприємця Михайла Гусєва приблудилась собака, – розповів головний лікар санітарної станції 62-річний Віктор Зозуля.– На території бази – кілька магазинів. Туди зайшла із дівчинкою тренер місцевої спортивної школи. Собака раптом проявила агресію й покусала людей. Жінка бачила, як тварина напала ще й на незнайомого їй хлопчика. Наступного дня обидві потерпілі звернулися в санітарну станцію. Ні хлопчик, ні його батьки не зверталися. Ми наказали господарю зачинити тварину. 7 листопада собака здохла. Тіло віддали у ветеринарну лабораторію. Там встановили причину загибелі – сказ".

"Інкубаційний період при сказові може становити цілий рік. Залежить від місця укусу, – розповів начальник управління ветеринарної медицини 55-річний Олександр Ткаченко. – Якщо вкусили в ногу – то проявиться не скоро. Якщо в руку – швидше. Якщо в обличчя – чекай ознак хвороби впродовж 21 дня. Ми не знаємо куди собака вкусила хлопчика і чи вкусила взагалі. Може, вона йому лише штани порвала. Цього ніхто не знає. А, може, покусала не один десяток осіб. Такий розвиток подій теж не треба виключати".

Санітарні лікарі активно шукають потерпілого.

"Подзвонили в усі чотири тальнівські школи, поговорили з педагогами, – каже Зозуля. – Класні керівники поговорять з кожним учнем у класі. Обійдуть будинки усіх дітей, які хворіють і не ходять до школи. Кілька разів на добу дає оголошення місцеве радіо. На жаль, досі ніхто не звернувся".

Найвразливішими місцями при укусі скаженими собаками вважаються п'яти, зап'ястя рук, пальці. Сказ вважається невиліковною хворобою.

Управління ветеринарної медицини оголосило в райцентрі карантин. Це другий випадок сказу за осінь. У вересні в селі Тальянці чоловік топив жир зі скаженого борсука. Борсучий жир ветеринарні лікарі конфіскували.

Зараз ви читаєте новину «Покусаних скаженою собакою мешканців Черкащини шукають третю добу». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

1

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 35413
Голосування Які умови миру і зупинення війни для вас прийнятні
  • Відмова від Донбасу, але вивід військ РФ з усіх інших територій
  • Замороження питання Криму на 10-15 років
  • Відмова від Криму і Донбасу за умови надання гарантій безпеки від Заходу щодо всіх інших територій
  • Зупинка війни по нинішній лінії фронту
  • Лише повне відведення військ РФ до кордонів 1991-го
  • Ваш варіант
Переглянути