вівторок, 11 жовтня 2011 12:35

Через скаженого борсука на Вінниччині ввели карантин

Через скаженого борсука на Вінниччині ввели карантин

6 жовтня 73-річна Марія Колійчук з села Крищинці Тульчинського району на Вінниччині чистила кормові буряки в себе на городі. Її двір виходить до долини над річкою Тарасівка. З річкових чагарників до неї підкрався борсук та напав.

"Двічі вкусив Марію Іларіонівну за руку. Вдруге вхопився зубами і не відпускав. На крик вибігла дочка Валентина. Вона з дітьми живе разом з матір'ю. Вхопила великого ножа і перерізала йому горло. Тільки так віддерла його від маминої руки. Зразу подзвонили в лікарню", - розповів ветеринарний лікар з Тульчинського управління ветеринарної медицини, 31-річний Василь Бояр.

Ветеринари провели експертизу борсучого тіла і підтвердили підозру на сказ.

"Ми дезінфікували та засипали ґрунтом місце події, ввели в селі Крищенці карантин на 60 діб. Також зробили для профілактики щеплення чотирьом поросятам, кошеняті та цуцику на подвір'ї жінки", - додав Бояр.

Марія Колійчук тепер змушена три місяці лікуватися від сказу. У неї також серйозні рвані рани на руці. Лікування від сказу безкоштовне.

Зараз ви читаєте новину «Через скаженого борсука на Вінниччині ввели карантин». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

1

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 35413
Голосування Які умови миру і зупинення війни для вас прийнятні
  • Відмова від Донбасу, але вивід військ РФ з усіх інших територій
  • Замороження питання Криму на 10-15 років
  • Відмова від Криму і Донбасу за умови надання гарантій безпеки від Заходу щодо всіх інших територій
  • Зупинка війни по нинішній лінії фронту
  • Лише повне відведення військ РФ до кордонів 1991-го
  • Ваш варіант
Переглянути