пʼятниця, 01 липня 2011 12:04

Покоївку, яку нібито згвалтував Стросс-Кан, підловили на брехні

Покоївку, яку нібито згвалтував Стросс-Кан, підловили на брехні

Колишній глава Міжнародного валютного фонду (МВФ) Домінік Стросс-Кан, якого в США звинувачують у спробі згвалтування покоївки готелю Sofitel, постане у п'ятницю перед кримінальним судом штату Нью-Йорк, повідомили в прокуратурі Манхеттена в четвер. За словами джерела, Стросс-Кан з'явиться в суді 1 липня в 11:30 за місцевим часом (18:30 за Києвом). Раніше передбачалося, що це відбудеться не раніше 18 липня.

Тим часом агентство AP в п'ятницю з посиланням на неназване джерело повідомило, що прокурори, які розслідують справу Стросс-Кана, сумніваються в щирості покоївки, яка проходить у справі як постраждала. За даними американської газети The New York Times, слідчі виявили серйозні прогалини в показаннях жінки. Один з представників правоохоронних органів заявив, що вона неодноразово брехала слідству з 14 травня, коли була порушена справу.

У п'ятницю адвокати Стросс-Кана можуть домогтися пом'якшення умов звільнення під заставу і утримання під домашнім арештом.

Домінік Стросс-Кан, який вважався одним з головних претендентів на пост президента Франції на майбутніх виборах, був затриманий в Нью-Йорку 14 травня за звинуваченнями покоївки в готелі Sofitel в сексуальних діях насильницького характеру. 19 травня він заявив про добровільну відставку з поста директора-розпорядника МВФ.

Фінансист та політик досі заперечує свою провину. Його захист стверджує, що все, що сталося в номері готелю було здійснено за взаємною згодою. Перша версія захисту будувалася на тому, що Стросс-Кана взагалі не було в Sofitel на момент злочину.

Через кілька днів після арешту, незважаючи на протести прокуратури, екс-глава МВФ був звільнений під заставу в 6 млн доларів, включаючи 1000000 готівкою.

Колишній глава МВФ в очікуванні суду переїхав у чотириповерховий особняк в районі Трайбека з кінотеатром, сауною, фітнес-залом і відкритою терасою на даху. Апартаменти зняті за ціною 50 тисяч доларів на місяць.

Стросс-Кану, який перебуває під охороною приватної фірми і засобів електронного контролю, дозволяється залишати будинок тільки за погодженням з правоохоронними органами в медичних або релігійних цілях. В апартаментах разом з обвинувачуваним проживають його дружина і дочка.

Останні слухання у справі Стросс-Кана відбулися 6 червня. На них екс-глава МВФ не визнав себе винним за всіма пунктами звинувачення. Наступний візит Стросс-Кана в суд було призначено на 18 липня.

Зараз ви читаєте новину «Покоївку, яку нібито згвалтував Стросс-Кан, підловили на брехні». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

4

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 8759
Голосування "Розумна мілітаризація" від Міноборони
  • Держслужбовців потрібно брати на роботу лише після військової підготовки
  • Це має бути однією з вимог і для балотування в органи місцевого самоврядування, парламент та суди
  • Для держслужбовців військова підготовка не повинна бути обов'язковою
  • Мені байдуже
Переглянути