неділя, 08 серпня 2021 10:08

Показова страта для залякування: друг білоруса Шишова назвав структури, які могли його вбити

Показова страта для залякування: друг білоруса Шишова назвав структури, які могли його вбити
У Києві знайшли в зашморгу громадянина Білорусі 26-річного Віталія Шишова. Зник напередодні під час пробіжки. Фото: t.me/beldomua

До смерті білоруського активіста Віталія Шишова у Києві можуть бути причетні спецслужби Росії або Білорусі.

Смерть Віталія не пов'язана з самогубством. А є показовою стратою для залякування білоруської опозиції. Про це заявив друг Шишова Юрій Щучко в ефірі каналу "Україна 24".

"Коли ми за два дні до смерті Віталія зустрічалися і гуляли містом, - він, я і його подруга розмовляли про дітей, сміялися, веселилися. Я їм говорив як старший товариш: давайте, дитинку народите, я буду допомагати, буду їй на 3 години на тиждень халявним дідом. Ми посміялися, Віталій говорив: так. Тобто людина, яка планує сім'ю, дитину, вибачте, про суїцид не думала", - заявив він.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Загадкова смерть білоруса Шишова: хронологія зникнення та подробиці загибелі

Щучко переконаний, що особи, причетні до смерті, мали намір "покарати і показати активістам середньої ланки, щоб вони не займалися діяльністю".

"Ви розумієте логіку: якщо прибрати активістів середньої ланки, то зв'язок між низовими активістами і лідерами протестів пропадає. Дістати людину в Україні, на мій жаль, набагато простіше, ніж у тій же Польщі чи Литві. Це ще й за рахунок того, що відсутній мовний бар'єр", - сказав він.

Білоруса 26-річного Віталія Шишова знайшли повішеним вранці 3 серпня в лісовому масиві у Святошинському районі Києва. Був головою громадської організації "Білоруський дім в Україні". Напередодні вийшов із дому на вул. Бударіна на ранкову пробіжку і зник, не відповідав на дзвінки. На тілі виявили тілесні ушкодження. Телефон лежав на землі. Мотузка була прив'язана до гілки на висоті 3,8 м.

Зараз ви читаєте новину «Показова страта для залякування: друг білоруса Шишова назвав структури, які могли його вбити». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 35413
Голосування Які умови миру і зупинення війни для вас прийнятні
  • Відмова від Донбасу, але вивід військ РФ з усіх інших територій
  • Замороження питання Криму на 10-15 років
  • Відмова від Криму і Донбасу за умови надання гарантій безпеки від Заходу щодо всіх інших територій
  • Зупинка війни по нинішній лінії фронту
  • Лише повне відведення військ РФ до кордонів 1991-го
  • Ваш варіант
Переглянути