Ексклюзиви
пʼятниця, 30 червня 2023 11:12

Загинуть понад 5 млрд людей: вчені змоделювали на відео ядерну війну між РФ та США

Загинуть понад 5 млрд людей: вчені змоделювали на відео ядерну війну між РФ та США
Вчені показали на відео, як виглядатиме ядерна війна. Фото: скріншот

Науковці створили найбільш реалістичну симуляцію ядерної війни та візуалізували її на відео.

При цьому використовували лише несекретні дані. Вчені дійшли висновку, що у випадку ядерної війни між США та Росією можуть загинути понад 5 млрд людей. Про це повідомляє видання Time.

На відео детально змодельовано ядерні цілі, траєкторії ракет, вибухів і електромагнітних імпульсів. Вчені також показали, як у результаті чорний вуглецевий дим пошириться земною кулею, змінюючи клімат і викликаючи масовий голод.

Вчені наголошують, що немає великого значення, хто розпочне війну. Якщо одна сторона випустить ядерні ракети, інша атакуватиме у відповідь. Цілями стануть насамперед великі міста.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: У США прокоментували ядерні "лякалки" Путіна

Кожен ядерний вибух створює вогненну кулю, приблизно таку ж гарячу, як ядро Сонця. Далі з'являється радіоактивна грибоподібна хмара. Сильні вибухи знищать людей поблизу та викличуть пожежі. Потім розширення вогняної кулі викликає вибухову хвилю, яка пошкоджує будівлі.

Вчені зазначили, що Великобританія та Франція також мають ядерний потенціал і відповідно до статті 5 НАТО зобов'язані захищати США, тому Росія може завдати удару і по них. Вогняні бурі можуть охопити міста, де ураганні вітри роздмухують полум'я, підпалюючи все, що може горіти, розплавляючи скло і деякі метали і перетворюючи асфальт на гарячу рідину, що легко займається.

Однак, за даними досліджень, вибухи, електромагнітний імпульс та радіоактивність – це не найгірше. Більш важкі наслідки може принести ядерна зима, викликана чорним вуглецевим димом від ядерних вогняних бур. Він нагрівається сонячним світлом й підніматиметься, як повітряна куля впродовж десяти років. Диму буде потрібно всього кілька днів, щоб поширитися по планеті.

Президент Сполучених Штатів Америки Джозеф Байден заявив, що загроза застосування президентом Російської Федерації Володимиром Путіним тактичної ядерної зброї є "реальною".

Якщо дії Росії призведуть до радіоактивного забруднення території країн НАТО, у США пропонують вважати їх нападом на Альянс. Такий проект резолюції внесли сенатор-республіканець Ліндсі Грем та демократ Річард Блюментал.

Зараз ви читаєте новину «Загинуть понад 5 млрд людей: вчені змоделювали на відео ядерну війну між РФ та США». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

3

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 1
Голосування Як ви облаштовуєте побут в умовах відімкнення електроенергії
  • Придбали додаткове обладнання для оселі задля енергонезалежності
  • Добираємо устаткування та готуємося до купівлі
  • Не маємо коштів на таке, ці прилади надто дорогі
  • Маємо ліхтарі та павербанки для заряджання ґаджетів, нас це влаштовує
  • Певні, що незручності тимчасові і незабаром уряд вирішить проблему браку електроенергії
  • Наша оселя зі світлом, бо ми на одній лінії з об'єктом критичної інфраструктури
  • Ваш варіант
Переглянути