четвер, 08 серпня 2013 19:42

Подробиці ДТП на Тернопільщині: у автобуса на ходу відлетіло колесо

Сьогодні о 8:15 біля села Кордишів Шумського району Тернопільщини не розминулися два рейсові мікроавтобуси.

Кількість постраждалих ще уточнюють. На сайті обласного УМВС пишуть, що госпіталізували 10 людей. За даними прес-служби ДСНС, у лікарні 14 потерпілих. А в Шумській районній адміністрації кажуть, що шпиталізовано 18 людей, з них двоє дітей.

Одна маршрутка їхала за маршрутом "Шумськ-Кременець", інша прямувала із Шумська до села Матвіївці. За кермом першої був 52-річний водій, другою керував 59-річний.

Автор: Фото: mvs.gov.ua
 

Як розповіла голова комісії з надзвичайних ситуацій при райдержадміністрації Світлана Скибінська, в автобуса на ходу відлетіло колесо.

"Це вперш е за 37 років у нас сталася така велика аварія. Востаннє масштабне ДТП було через те, що під автобусом провалився міст. І ось тепер дві маршрутки зіткнулися. Але то не через алкоголь чи відсутність водійського досвіду. Обидва водії - професійні порядні люди, мають великий стаж роботи. У нас на 34 тисячі населення в районі 8 перевізників. Усі одне одного знають. Ці шофери на хорошому рахунку. Довгий час працювали разом в одному АТП. Шофер маршрутки "Шумськ-Кременець" недавно став приватним підприємцем. Його підвів транспортний засіб – відлетіло колесо. Через це і виїхав на зустрічну смугу. Слава Богу, обійшлося без смертельних наслідків", - сказала вона.

Внаслідок зіткнення постраждало 25 людей. У районну лікарню госпіталізували вісімнадцятьох, у тому числі двох дітей.

"Один із пасажирів, Микола Чуловський, працює у міліції. Якраз добирався на роботу. Він одразу почав дзвонити у міліцію, до медиків. Не розгубився, допомагав виводити людей. Аварія сталася у 5-тикілометровій зоні Шумська. Тому усі служби відреагували оперативно, були на місці уже за лічені хвилин. Я як голова комісії з надзвичайних ситуацій приїхала за 15 хвилин. То медики і рятувальники уже працювали. Водія кременецької маршрутки затисло, ще й отримав переломи гомілок обох ніг. Сам вийти не міг, його працівники ДСНС звільняли", - зазначила Світлана Анатоліївна.

Автор: Фото: mvs.gov.ua
 

За її словами, у трьох людей важкі травми. Їх уже прооперували.

"Одна жінка вилетіла через вікно маршрутки. Але відбулася подряпинами і шоком. Трьох із важкими травмами уже прооперували. Ми переживали за двох постраждалих дітей, яким 9 та 6 років. Їх поклали до дитячих відділень із гематомами. На підмогу районним спеціалістам виїхала бригада лікарів з області. Але поки що обходимося власними силами. Усе лікування проводиться безплатно", - наголосила Скибінська.

 

Зараз ви читаєте новину «Подробиці ДТП на Тернопільщині: у автобуса на ходу відлетіло колесо». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

13

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 35413
Голосування Які умови миру і зупинення війни для вас прийнятні
  • Відмова від Донбасу, але вивід військ РФ з усіх інших територій
  • Замороження питання Криму на 10-15 років
  • Відмова від Криму і Донбасу за умови надання гарантій безпеки від Заходу щодо всіх інших територій
  • Зупинка війни по нинішній лінії фронту
  • Лише повне відведення військ РФ до кордонів 1991-го
  • Ваш варіант
Переглянути