четвер, 23 лютого 2023 21:26

Спецтема: Війна Росії проти України

Подоляк зробив заяву про звільнення Криму

Подоляк зробив заяву про звільнення Криму
Деокупувати Крим можна достатньо швидко при виконанні певних умов, заявив радник голови ОП Михайло Подоляк. Фото: Укрінформ

Збройні сили України можуть звільнити анексований Крим швидше, ніж Донбас.

Деокупувати півострів оперативно-тактично можна зробити достатньо швидко при виконанні певних умов. Про це в інтерв'ю DW заявив радник голови Офіса президента Михайло Подоляк.

"Логіка війни така, що можливість звільнити Крим абсолютна. І якомога швидше, навіть набагато швидше, ніж Донецьк і Луганськ. Хоча мені видається, що ми маємо максимально жорстко звільнити Донецьк і Луганськ", – зазначив він.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: У Криму по радіо транслювали Буданова: що він сказав

На думку Подоляка, це було б символічно.

"Щоб оця істота, яка постійно виступає, говорить про "донбасский народ", що треба звільнити цю територію. Просто звільнити. Щоб оця істота перестала ображати слово "Донбас". Щоб у неї був такий комплекс неповноцінності", – заявив Подоляк.

Він додав, що деокупувати Крим можна достатньо швидко при виконанні певних умов.

"Знову ж таки, це як будуть заплановані наші контроперації, це обсяги зброї і можливість дістати ворога скрізь на півострові Крим ракетами ATACMS", – наголосив Подоляк.

Звільнити анексований Крим без високоточної далекобійної зброї неможливо. З нею ж ЗСУ зможуть ізолювати півострів та уникнути великих втрат серед свого особового складу.

Про це заявив генерал-лейтенант, колишній командувачо сухопутними військами США в Європі Бен Годжес. За його словами, високоточна зброя великої дальності, засоби дальнього радіусу дії, "чи-то ATACAMS, чи-то F-16, чи-то безпілотники Gray Eagle, чи-то наземні бомби малого діаметру" можуть унеможливити перебування російського флоту, авіації чи армії в Криму.

Зараз ви читаєте новину «Подоляк зробив заяву про звільнення Криму». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 35413
Голосування Які умови миру і зупинення війни для вас прийнятні
  • Відмова від Донбасу, але вивід військ РФ з усіх інших територій
  • Замороження питання Криму на 10-15 років
  • Відмова від Криму і Донбасу за умови надання гарантій безпеки від Заходу щодо всіх інших територій
  • Зупинка війни по нинішній лінії фронту
  • Лише повне відведення військ РФ до кордонів 1991-го
  • Ваш варіант
Переглянути