вівторок, 14 лютого 2023 10:59

Американський генерал розповів, без чого неможливо звільнити Крим

Американський генерал розповів, без чого неможливо звільнити Крим
Україна може звільнити Крим вже у 2023-му. Фото: 2plus2.ua

Звільнити анексований Крим без високоточної далекобійної зброї неможливо. З нею ж ЗСУ зможуть ізолювати півострів та уникнути великих втрат серед свого особового складу.

Про це заявив генерал-лейтенант, колишній командувачо сухопутними військами США в Європі Бен Годжес в інтерв'ю ТСН.ua.

"Якщо Україна дасть чітко зрозуміти Білому дому, Пентагону та Заходу, що їй потрібні можливості звільнити Крим цього року, це означає, що їй потрібна високоточна зброя великої дальності, яка могла б ізолювати Крим і зробити непропускним для російських військ. Це не призведе до великих втрат з боку України", – наголосив генерал-лейтенант.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Чи наважиться РФ на ядерний удар: в США відповіли

За його словами, високоточна зброя великої дальності, засоби дальнього радіусу дії, "чи-то ATACAMS, чи-то F-16, чи-то безпілотники Gray Eagle, чи-то наземні бомби малого діаметру" можуть унеможливити перебування російського флоту, авіації чи армії в Криму. Це був би найшвидший шлях до звільнення Криму. Таке озброєння дозволило б Україні перемогти прохідну російську артилерію в масовій російській піхоті.

"Не потрібно вбивати всю російську піхоту. Треба просто унеможливити підтримку масової піхоти російською артилерією. Ви робите це, знищуючи штаби, склади боєприпасів та логістику", – переконаний Годжес.

Україна може перемогти Росію, зокрема, звільнити Крим вже 2023 року.

Важливою умовою цього є військова допомога Києву з боку Заходу. Про це заявив генерал-лейтенант, колишній командувач американськими сухопутними військами в Європі Бен Годжес. Він переконаний, що Україна обов'язково переможе у війні.

Зараз ви читаєте новину «Американський генерал розповів, без чого неможливо звільнити Крим». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 11170
Голосування Чи потрібно відновлювати постачання води з Дніпра в окупований Крим?
  • Ні. Окупанти повинні самотужки забезпечувати окуповану територію
  • Так. Там також живуть люди
  • Потрібно воду продавати задорого
  • Ваш варіант (у коментарях)
Переглянути