Ексклюзиви
понеділок, 03 квітня 2023 13:33

Побиття військового російськими служителями: у ПЦУ відреагували

Побиття військового російськими служителями: у ПЦУ відреагували
Військового Артура Ананьєва побили московські попи у Хмельницькому. Фото: скріншот

Православна церква України категорично засуджує насилля проти українських захисників.

Так у Хмельницькій єпархії ПЦУ відреагували на побиття військового у храмі РПЦ в Україні у Хмельницькому. Заяву у Facebook опублікувала Хмельницька єпархія ПЦУ.

За словами ієрархів ПЦУ, неприпустимо, коли різноманітними інсинуаціями намагаються перекласти виключну провину на самого військовослужбовця.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Військовий, якого побили в Хмельницькому, розповів подробиці інциденту

"Водночас, для нас очевидно, що причиною такої та подібних ситуацій є багаторічна пропаганда "русского міра", яка шириться на Хмельниччині через осередки Московського патріархату. Ми відкидаємо насилля, як шлях вирішення накопичених проблем та закликаємо усіх вірних нашої єпархії та тих, хто вболіває за Україну, не вчиняти його щодо винуватців ганебного інциденту. Морально вони вже є банкрутами. Юридичну відповідальність слід встановити за законом", ‒ йдеться у заяві керуючого Хмельницькою єпархією єпископа Павла.

У Хмельницькій єпархії ПЦУ звертають увагу на очевидний факт: у час агресивного російського нападу, коли стоїть саме питання існування української держави, неприпустимим є подальше толерування можливості поширення ворожої ідеології "русского міра".

"Тож ми просимо представників уповноважених органів держави належним чином відреагувати на цю ситуацію та на діяльність Московського патріархату на Хмельниччині загалом, під якою назвою він би не маскувався", ‒ йдеться у заяві.

У Хмельницькому священники РПЦ в Україні напали на військового Артура Ананьєва. Він вирішив сам піти до храму так званої УПЦ МП та запитати "скільки людей ще має загинути, щоб перестали ходити в московський патріархат". Про інцидент у Facebook повідомив депутат Хмельницької облради Віктор Бурлик.

Зараз ви читаєте новину «Побиття військового російськими служителями: у ПЦУ відреагували». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 1
Голосування Як ви облаштовуєте побут в умовах відімкнення електроенергії
  • Придбали додаткове обладнання для оселі задля енергонезалежності
  • Добираємо устаткування та готуємося до купівлі
  • Не маємо коштів на таке, ці прилади надто дорогі
  • Маємо ліхтарі та павербанки для заряджання ґаджетів, нас це влаштовує
  • Певні, що незручності тимчасові і незабаром уряд вирішить проблему браку електроенергії
  • Наша оселя зі світлом, бо ми на одній лінії з об'єктом критичної інфраструктури
  • Ваш варіант
Переглянути