понеділок, 05 вересня 2022 12:30

Спецтема: Війна Росії проти України

Планували захоплення Києва і Луганщини: показали генералів РФ, які накоїли злочинів

Працівники Служби безпеки України зібрали докази воєнних злочинів ще двох генералів Російської Федерації.

Уже завершили досудове розслідування і направили до суду обвинувальний акт щодо командувача східного військового округу РФ генерал-полковника Олександра Чайко. Про це повідомила пресслужба СБУ 5 вересня.

Ще одному воєнному злочинцю – командувачу 2-го армійського корпусу "народної міліції ЛНР" генерал-майору Еседуллі Абачеву повідомлено про підозру, зазначила СБУ.

"За даними слідства, Чайко брав безпосередню участь у плануванні, підготовці та вторгненні загарбників на територію північних регіонів України на початку повномасштабної агресії РФ. Очолюючи окупаційне угруповання "Схід", він керував діями підпорядкованих підрозділів під час спроби захоплення Києва", – йдеться в повідомленні.

Автор: t.me/SBUkr
  Працівники Служби безпеки України зібрали докази воєнних злочинів ще двох генералів Російської Федерації
Працівники Служби безпеки України зібрали докази воєнних злочинів ще двох генералів Російської Федерації

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: "Охороняв" мости для РФ: зрадник 15 років проведе за ґратами

Для уникнення вогневого ураження під час контрнаступу Збройних сил України, російський генерал облаштував свій штаб у захопленому дитячому садочку у селищі Здвижівка Бучанського району. А на стадіоні однієї з місцевих шкіл він вручав підлеглим нагороди за вчинення військових злочинів на Київщині.

Абачева на початку повномасштабного вторгнення призначили так званим "командувачем 2-го армійського корпусу народної міліції ЛНР", який підпорядкований 12-му командуванню резерву південного військового округу країни-агресорки.

"Зловмисник керував діями загарбників на східному напрямку. Задокументовано його перебування та участь у бойових діях проти українських військ у районах Сіверськодонецька, Лисичанська, Кремінної, Рубіжного та інших населених пунктів Луганщини. За вчинення військових злочинів на сході України рішенням вищого керівництва рф йому присвоєно звання "героя Росії" та "героя ЛНР", – повідомили в СБУ.

Державне бюро розслідувань повідомило про підозру двом військовослужбовцям, які причетні до поранення дітей на виставці зброї у Чернігові. Інцидент стався вдень 3 вересня. Про повідомлення підозри інформує пресслужба ДБР 5 вересня.

Зараз ви читаєте новину «Планували захоплення Києва і Луганщини: показали генералів РФ, які накоїли злочинів». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 35413
Голосування Які умови миру і зупинення війни для вас прийнятні
  • Відмова від Донбасу, але вивід військ РФ з усіх інших територій
  • Замороження питання Криму на 10-15 років
  • Відмова від Криму і Донбасу за умови надання гарантій безпеки від Заходу щодо всіх інших територій
  • Зупинка війни по нинішній лінії фронту
  • Лише повне відведення військ РФ до кордонів 1991-го
  • Ваш варіант
Переглянути