субота, 03 вересня 2022 10:46

Спецтема: Війна Росії проти України

"Охороняв" мости для РФ: зрадник 15 років проведе за ґратами

"Охороняв" мости для РФ: зрадник 15 років проведе за ґратами
У червні СБУ спільно з ЗСУ затримали "охоронця" окупованих Росією мостів у Запорізькій області. Найближчі 15 років він проведе за ґратами. Фото: УНІАН

Бойовик так званої ДНР, який "охороняв" для Росії захоплені мости на Запоріжжі, загримів за ґрати.

Суд призначив йому 15 років позбавлення волі з конфіскацією майна, повідомила Служба безпеки України в Telegram 3 вересня.

"На підставі доказової бази, яку зібрала Служба безпеки під час розслідування, суд визнав зловмисника винним у державній зраді, скоєній в умовах воєнного стану, та участі у діяльності не передбачених законом збройних формувань", – ідеться в повідомленні.

Засудженим є мешканець Донецької області. 2015 року він приєднався до бойовиків "народної міліції ДНР" і обійняв "посаду" гранатометника. Тоді зрадник "брав активну участь" у боях проти АТО на сході України, за даними слідства.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Змушували людей воювати проти України: двом зрадникам повідомили про підозру

З початком повномасштабного вторгнення Росії він воював проти України у складі 129-го стрілецького полку 70-ї армії збройних сил країни-агресорки.

"Зловмисник чергував на блокпостах загарбників у тимчасово окупованих селищах Заозерне й Новогригорівка Херсонської області. Потім його призначили "охороняти" захоплені мости на Запоріжжі, які ворог використовував для переправлення зброї та боєприпасів на передню лінію", – додали в СБУ.

Наприкінці червня цьогоріч терориста затримали українські захисники під час бойового зіткнення в Запорізькій області.

Російські загарбники вночі 30 серпня завдали ракетного удару по Запоріжжю. Попередньо, постраждали околиці одного з районів обласного центру. За попередніми даними, жертв і загиблих немає. Інформацію про руйнування уточнюють.

Попередній обстріл окупантів по Запоріжжю був зафіксований 28 серпня, тоді від вогню окупантів постраждали десятки приватних будинків в одному з районів.

А 27 серпня окупанти випустили по місту 16 ракет. П'ять з них зруйнували школу-інтернат у Шевченківському районі Запоріжжя.

Зараз ви читаєте новину «"Охороняв" мости для РФ: зрадник 15 років проведе за ґратами». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 35413
Голосування Які умови миру і зупинення війни для вас прийнятні
  • Відмова від Донбасу, але вивід військ РФ з усіх інших територій
  • Замороження питання Криму на 10-15 років
  • Відмова від Криму і Донбасу за умови надання гарантій безпеки від Заходу щодо всіх інших територій
  • Зупинка війни по нинішній лінії фронту
  • Лише повне відведення військ РФ до кордонів 1991-го
  • Ваш варіант
Переглянути