неділя, 15 січня 2023 11:16

Спецтема: Війна Росії проти України

План швидкого захоплення України не спрацював ‒ у розвідці розповіли, до чого готується Путін

План швидкого захоплення України не спрацював ‒ у розвідці розповіли, до чого готується Путін
За даними української розвідки, президент РФ Володимир Путін готується до тривалої війни. Фото: novosti-n.org

Керівництво Росії розуміє, що план швидкого захоплення України нездійсненний. Тому готується до тривалої війни.

Нині диктатор Володимир Путін розглядає варіант війни на виснаження. Про це в ефірі національного телемарафону розповів представник Головного управління розвідки Міноборони Андрій Юсов, передає Gazeta.ua.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: РФ готується атакувати фейками: ГУР терміново звернулося до українських журналістів

"Ця концепція так званої спецоперації, а насправді брутального вторгнення на територію України, полягала ось у чому: Путін планував, що це мало бути швидко. І всі сили засоби противника та й загалом план так званої СВО ‒ це був план швидкої війни, захоплення України. Цього не вийшло", ‒ наголосив Юсов.

За його словами, в останні місяці спостерігається підготовка РФ до переходу на воєнні рейки. А російське суспільство змушують змиритися з думкою, що "ця війна надовго".

"Вони мобілізують всі резерви й засоби. В них захмарні військові бюджети. Також ми скоро побачимо інші заходи економічного характеру воєнної економіки на території РФ. Безумовно, це те, до чого готується Путін. В України ж завдання протилежне ‒ саме 2023-й має стати роком нашої перемоги й докорінної зміни ситуації. Тому що ані Україні, ані всьому цивілізованому світу ця тривала війна не потрібна", ‒ додав Юсов.

У районі Сватового та Кремінної на Луганщині українські війська продовжують контрнаступальні дії. А на Донеччині російські загарбники не припиняють спроби наступу біля Бахмута та Авдіївки. Тривають важкі бої в районі Соледара. Про це свідчать свіжі карти бойових дій, опубліковані Інститутом вивчення війни (ISW).

Загальні бойові втрати Росії на ранок 15 січня становлять понад 115 290 осіб. За минулу добу лави "200-х" поповнили ще понад 630 загарбників, повідомив Генеральний штаб Збройних сил України.

Зараз ви читаєте новину «План швидкого захоплення України не спрацював ‒ у розвідці розповіли, до чого готується Путін». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 35413
Голосування Які умови миру і зупинення війни для вас прийнятні
  • Відмова від Донбасу, але вивід військ РФ з усіх інших територій
  • Замороження питання Криму на 10-15 років
  • Відмова від Криму і Донбасу за умови надання гарантій безпеки від Заходу щодо всіх інших територій
  • Зупинка війни по нинішній лінії фронту
  • Лише повне відведення військ РФ до кордонів 1991-го
  • Ваш варіант
Переглянути