неділя, 15 січня 2023 10:15

Спецтема: Війна Росії проти України

РФ готує ІПСО: у Буданова терміново звернулися до українських журналістів

РФ готує ІПСО: у Буданова терміново звернулися до українських журналістів
ГУР попередило журналістів про заплановані Росією інформаційно-психологічні операції. Фото: facebook.com/GeneralStaff.ua

Найближчим часом очікується "комплексне та масштабне" вкидання фейкових новин з Російської Федерації.

Ворожа дезінформація спрямована на підрив довіри до України з боку західних партнерів. Росіяни вкидатимуть фейки із залученням "усього спектру" сучасних інформаційних засобів, попередило Головне управління української воєнної розвідки у Facebook 15 січня.

"Країна-терорист намагається використовувати українських журналістів для проведення інформаційно-психологічних операцій (ІПСО. – Gazeta.ua)", – наголосили в ГУР.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: "Ворог розганяє інформаційний шум": Череватий розповів про ситуацію в Соледарі

За оцінками розвідки, спецслужби Росії планують від імені популярних західних видань звертатися до українських журналістів. Пропонуватимуть надавати інформацію про стан української економіки, політичну ситуацію в державі й діяльність Збройних сил України.

"Метою спецслужб країни-терориста є зменшення військової допомоги Україні від іноземних партнерів. Також збирання інформації про Збройні сили України та військово-промисловий комплекс нашої держави", – додали в повідомленні.

У ГУР закликали журналістську спільноту уважно перевіряти джерела, з яких надходять пропозиції про співпрацю.

Кремлівським пропагандистам видали нові "методички". "Загальні рекомендації" для висвітлення війни проти України вміщують 11 пунктів, повідомило ГУР.

Пропагандистам, зокрема, потрібно акцентувати на провідній та позитивній ролі особисто міністра оборони Росії Сергія Шойгу та нового командувача окупаційних військ в Україні Валерія Герасимова.

Від пропагандистів також вимагають виправдовувати удари по критичній енергетичній інфраструктурі України, посилаючись на "вимушеність" таких дій. Рекомендується підкреслювати тему надання Україні західного озброєння.

Зараз ви читаєте новину «РФ готує ІПСО: у Буданова терміново звернулися до українських журналістів». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 35413
Голосування Які умови миру і зупинення війни для вас прийнятні
  • Відмова від Донбасу, але вивід військ РФ з усіх інших територій
  • Замороження питання Криму на 10-15 років
  • Відмова від Криму і Донбасу за умови надання гарантій безпеки від Заходу щодо всіх інших територій
  • Зупинка війни по нинішній лінії фронту
  • Лише повне відведення військ РФ до кордонів 1991-го
  • Ваш варіант
Переглянути