Ексклюзиви
середа, 19 червня 2024 12:01

Спецтема: Війна Росії проти України

"Піхотна бійня": аналітики розповіли про бої у Вовчанську

"Піхотна бійня": аналітики розповіли про бої у Вовчанську
У Вовчанську тривають бойові дії. Фото: tsn.ua

Ситуація у Вовчанську нині перетворилась на "піхотну бійню".

Адже російське командування береже техніку, а на м'ясні штурми кидає солдатів. Про це пише видання Forbes.

Трохи більше, ніж через місяць після початку російського наступу на Харківщині, поле бою у Вовчанську та навколо нього стало надзвичайно небезпечним для російської бронетехніки. Тому у бій йде лише російська піхота, яка гине у колосальних кількостях внаслідок успішної роботи українських безпілотників та артилерії.

"На жаль, це кровопролиття не віщує неминучого кінця широкої війни. Щомісяця Кремль набирає та проводить поверхневу підготовку для близько 30 тисяч нових військових. Цього якраз достатньо, аби щомісяця мати такі великі втрати. Тож навіть у той час, коли росіяни гинуть у шокуючих кількостях у Вовчанську та інших містах, російська армія продовжує поповнювати існуючі підрозділи та навіть формувати нові", - йдеться у публікації.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Пішов з посади командир 125 бригади Тероборони, яка захищала Харківщину

Оператор безпілотника морської піхоти України з 82-ї десантно-штурмової бригади, яка зараз перебуває у Вовчанську, розповів, що попри складну ситуацію для окупантів, вони готують нові сили для майбутніх наступів і кількість загиблих та поранених не є для РФ показником.

За його словами, сьогодні Вовчанськ - поле вбивства для російської піхоти. Загарбники мають бронетехніку, яка ідеально підходить для ведення боїв у місті, але вони її не використовують.

"Насправді це має викривлений сенс, особливо для російських командирів, які не дуже цінують життя своїх солдатів, та ставлять на перше місце броньовану техніку", - пише видання.

У публікації наголошують, що за весь час повномасштабної війни російські військові втратили близько 4000 бронетранспортерів і бойових машин піхоти. За даними аналітиків, це близько 150 одиниць на місяць. Водночас втрати України значно менші: близько 1000 БТРів і БМП з 24 лютого 2022 року. Це приблизно 30 одиниць техніки на місяць.

За словами аналітика Ендрю Перпетуа, який підраховує втрати техніки в Україні, лише у травні втрати російської техніки зросли до приголомшливих 288 БТРів і БМП.

"Очевидно, що зростає тиск на російське командування, щоб зберегти свою важку броньовану техніку. Більше російських штурмових груп їдуть у бій на мотоциклах або всюдиходах, які набагато гірші за важкі гольф-кари. І ті групи вважаються везучими, якщо мають хоча б взагалі якийсь транспорт. Втрати піхоти набагато кращий та вигідніший варіант, ніж втрата будь-якої машини, якщо піхоти багато, а техніки дедалі менше", - пише Forbes.

Протягом попередньої доби загальні втрати росіян на Харківському напрямку склали 105 осіб.

Також там знищили один ворожий танк, одну БМП, дві артсистеми, вісім одиниць автомобільної техніки та одну - спеціальної техніки окупантів.

Зараз ви читаєте новину «"Піхотна бійня": аналітики розповіли про бої у Вовчанську». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 35413
Голосування Які умови миру і зупинення війни для вас прийнятні
  • Відмова від Донбасу, але вивід військ РФ з усіх інших територій
  • Замороження питання Криму на 10-15 років
  • Відмова від Криму і Донбасу за умови надання гарантій безпеки від Заходу щодо всіх інших територій
  • Зупинка війни по нинішній лінії фронту
  • Лише повне відведення військ РФ до кордонів 1991-го
  • Ваш варіант
Переглянути