Ексклюзиви
пʼятниця, 04 березня 2022 19:43

Спецтема: Війна Росії проти України

"Підвезли 10 бабуль і почали роздавати пакунки" - у Херсоні зірвали мітинг за створення ХНР

"Підвезли 10 бабуль і почали роздавати пакунки" - у Херсоні зірвали мітинг за створення ХНР
У Херсоні не відбувся мітинг за ХНР. Фото: Фото: медіа-центр "IPC-Херсон"

У Херсоні не відбулося мітингу за створення ХНР. На площу вийшли люди з українськими прапорами не побоявшись озброєних російських військових.

Одним з тих, хто сьогодні вийшов на площу Свободи у Херсоні, щоб протистояти окупантам був і головний режисер обласного музично-драматичного театру Сергій Павлюк.

"В Херсон приїздили фури з клятої мокшанської землі. Для постановки ще підвезли 10 бабуль і почали роздавати пакунки. Херсонці послали вантажівки туди, куди ж і російський корабель", - сказав Павлюк.

Наразі Херсон стоїть в переліку тих, кого треба евакуювати якнайшвидше, повідомила віце-прем'єр-міністерка, міністерка з питань реінтеграції тимчасово окупованих територій України Ірина Верещук в етері телеканалу Рада.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Концепція закритого неба допоможе вирішити гуманітарні проблеми - Подоляк

"На жаль, на сьогодні Росія не дає добра, щоб розпочати евакуацію в Херсоні. Вони вважають, що тримають під контролем місто, але це не так. Ми розраховуємо на Червоний хрест, ми звернулися до Гутьересса. Президент з ним говорив, прем'єр вчора говорив з Червоним Хрестом у Женеві, ми звернулися до лідерів світу і на сьогодні намагаємося зробити системною роботу з гуманітарних коридорів. Адже ми хочемо вивезти дітей, жінок, людей похилого віку. Натомість росія, спотворюючи картинку, хоче видати себе за миротворця, який, як вона думає, допомагає людям вижити. Всі все розуміють, але треба трохи часу, щоб світова спільнота, рівно як і ми, натиснули в повній мірі на Росію, щоб створити такі коридори", - сказала Верещук.

Окупаційні війська Росії не пропускають до Херсона фури з гуманітарною допомогою. Про це заявив мер міста Ігор Колихаєв. "Просто зараз у місто могли б зайти фури з продуктами та гуманітарною допомогою від друзів нашого міста. Але Херсон перебуває в кільці, і ніші машини не пропускають. Попри вчорашні домовленості на найвищому рівні, на практиці, "унизу", все це поки що не працює", - написав Колихаєв.

Зараз ви читаєте новину «"Підвезли 10 бабуль і почали роздавати пакунки" - у Херсоні зірвали мітинг за створення ХНР». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 35413
Голосування Які умови миру і зупинення війни для вас прийнятні
  • Відмова від Донбасу, але вивід військ РФ з усіх інших територій
  • Замороження питання Криму на 10-15 років
  • Відмова від Криму і Донбасу за умови надання гарантій безпеки від Заходу щодо всіх інших територій
  • Зупинка війни по нинішній лінії фронту
  • Лише повне відведення військ РФ до кордонів 1991-го
  • Ваш варіант
Переглянути