Ексклюзиви
пʼятниця, 04 березня 2022 19:15

Спецтема: Війна Росії проти України

Концепція закритого неба допоможе вирішити гуманітарні проблеми - Подоляк

Концепція закритого неба допоможе вирішити гуманітарні проблеми - Подоляк
Війна з Росією: Михайло Подоляк закликав закрити небо над Україною. Фото: president.gov.ua

Якщо над Україною закриють небо для польотів російської авіації, це суттєво змінить перебіг війни та сприятиме розв'язанню низки питань, зокрема гуманітарних.

На цьому наголосив радник керівника Офісу Президента Михайло Подоляк під час брифінгу у Львові.

"Концепція закритого неба суттєво змінить диспозицію цієї війни й допоможе нам вирішити як гуманітарні питання, тобто (припинити. – Gazeta.ua) обстріли великих міст України, так і в принципі поверне росіян у більш-менш адекватний статус. Щоб вони розуміли, що воювати можна з армією, якщо у нас уже йде війна, але не проти цивільного населення", – заявив Подоляк.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Мер Рубіжного не виходить на зв'язок - місту призначили нового керівника

Радник зазначив, якщо ми хочемо не мати проблем у цивільного населення в тому обсязі, який уже є, ми маємо всі говорити про потребу закритого неба. Щоб не було крилатих ракет і ударної авіації в небі.

"Якщо це питання буде вирішене, протягом одного-двох днів усі побачать, як суттєво зміниться не тільки переговорна позиція, а й взагалі ситуація в Україні. Зокрема, серед населення не буде панічних настроїв, тому що з неба не падатимуть бомби. Це допомагатиме й українським військовим, адже сухопутні операції РФ зазвичай більш прогнозовані", - переконує Подоляк.

НАТО не закриватиме небо над Україною. Про це генеральний секретар Організації Північноатлантичного договору Єнс Столтенберг заявив на пресконференції після надзвичайного засідання міністрів закордонних справ країн-членів Альянсу у Брюсселі. Сказав, що країни-члени мають відповідальність, аби унеможливити загострення війни Росії за межами України.

Зараз ви читаєте новину «Концепція закритого неба допоможе вирішити гуманітарні проблеми - Подоляк». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 35413
Голосування Які умови миру і зупинення війни для вас прийнятні
  • Відмова від Донбасу, але вивід військ РФ з усіх інших територій
  • Замороження питання Криму на 10-15 років
  • Відмова від Криму і Донбасу за умови надання гарантій безпеки від Заходу щодо всіх інших територій
  • Зупинка війни по нинішній лінії фронту
  • Лише повне відведення військ РФ до кордонів 1991-го
  • Ваш варіант
Переглянути