Ексклюзиви
середа, 27 жовтня 2021 10:42

Підроблення Covid-сертифікатів: упіймали розробника фейкової "Дії"
5

21-річний житель Запоріжжя створив фейковий застосунок "Дія", у якому можна було створити фальшиві цифрові документи - від паспорта до Covid-cертифіката.

Копія не мала нічого спільного з офіційним застосунком, адже в розробника не було доступу до жодного з держреєстрів, повідомляє пресцентр офіса генпрокурора.

"Вознесенівська окружна прокуратура викрила місцевого жителя за фактом несанкціонованого втручання в роботу комп'ютерних мереж. Він за грошову винагороду збував доступ до мобільного застосунку через Telegram", - ідеться в повідомленні.

Фото: gp.gov.ua

Під час обшуків у затриманого виявили й вилучили комп'ютерну техніку, мобільні телефони й банківські картки. Йому загрожує до шести років позбавлення волі.

Слідчі дії тривають. Зараз правоохоронці блокують усі канали, де розповсюджують фейковий застосунок. І встановлюють осіб, які вже придбали й використовували підробку.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Штрафи за проїзд без Covid-сертифіката платитимуть пасажири

Шахраї створили фейковий застосунок "Дія" для продажу підробних Covid-сертифікатів та інших електронних документів. Файл для встановлення програми надсилали у форматі apk за гроші. У застосунку можна було самостійно редагувати дані й отримувати різні фальшиві документи, зокрема паспорт або сертифікат вакцинації.

Зараз ви читаєте новину «Підроблення Covid-сертифікатів: упіймали розробника фейкової "Дії"». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише авторизовані користувачі

Голосів: 35413
Голосування Які умови миру і зупинення війни для вас прийнятні
  • Відмова від Донбасу, але вивід військ РФ з усіх інших територій
  • Замороження питання Криму на 10-15 років
  • Відмова від Криму і Донбасу за умови надання гарантій безпеки від Заходу щодо всіх інших територій
  • Зупинка війни по нинішній лінії фронту
  • Лише повне відведення військ РФ до кордонів 1991-го
  • Ваш варіант
Переглянути