Ексклюзиви
понеділок, 17 травня 2021 14:50

Підозрюваному в убивстві Пекельному пом'якшили запобіжний захід
3

Підозрюваному в умисному вбивстві за перевищення меж оборони Андрію Пекельному із села Глещава на Тернопільщині пом'якшили запобіжний захід.

Цілодобовий арешт йому замінили на арешт у нічний час - з 22:00 до 07:00. Також він має здати свій закордонний паспорт і за першою вимогою з'являтися до слідчого, прокурора чи суду. Таке рішення сьогодні, 17 травня, виніс Тернопільський апеляційний суд.

Підозрюваному в умисному вбивстві при перевищенні меж  оборони  Андрію Пекельному із  Тернопільщині цілодобовий арешт  замінили на  арешт у нічний час
Фото: tea.court.gov.ua
Підозрюваному в умисному вбивстві при перевищенні меж  оборони  Андрію Пекельному із  Тернопільщині цілодобовий арешт  замінили на  арешт у нічний час
Підозрюваному в умисному вбивстві при перевищенні меж  оборони  Андрію Пекельному із  Тернопільщині цілодобовий арешт  замінили на  арешт у нічний час

Адвокат Андрія просив взагалі не застосовувати до нього запобіжний захід. Зазначив, що його підзахисний - учасник ООС і боронив незалежність України, позитивно характеризується за місцем проживання, утримує матір і брата, які є інвалідами. Однак його клопотання задовольнили частково.

Слідчі встановили, що між Андрієм і Володимиром Воробцем стався конфлікт. Андрій стояв на порозі будинку. А опонент ударив його в обличчя. Андрій утратив рівновагу й упав на коліно.

"Хибно оцінивши ситуацію, характер і ступінь небезпеки, підозрюваний задля самозахисту завдав одного удару ножем у груди Володимиру. Унаслідок чого останній помер", - такі попередні висновки слідства.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: "Дії чоловіка були адекватні" - адвокат про напад на Пекельного

Далі справу розслідуватимуть у головному слідчому управлінні Нацполіції. Процесуальне керівництво в справі забрали до генеральної прокуратури, розповіла Gazeta.ua керівниця пресслужби Тернопільської обласної прокуратури Леся Гурецька.

"За фактом нападу на будинок підозрюваного відкрито ще одне кримінальне провадження - за порушення недоторканності житла із застосуванням погроз і насильства. І цю, і справу про загибель нападника забрали минулого тижня", - розповіла Гурецька.

Якщо слідство встановить, що Пекельний перевищив межі необхідної оборони, його можуть ув'язнити на два роки. Якщо буде встановлена провина нападників на нього - їм загрожує до п'яти років в'язниці.

Нещастя трапилося 2 травня приблизно опівночі в селі Глещава на Тернопільщині. 24-річний учасник ООС, захищаючись від нападу п'яних ровесників, ножем травмував одного з них. Потерпілий помер від втрати крові. Оголошувати підозри військовому передчасно й необґрунтовано. Про це заявив міністр внутрішніх справ Арсен Аваков.

Зараз ви читаєте новину «Підозрюваному в убивстві Пекельному пом'якшили запобіжний захід». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

2

Залишати коментарі можуть лише авторизовані користувачі

Голосів: 35413
Голосування Які умови миру і зупинення війни для вас прийнятні
  • Відмова від Донбасу, але вивід військ РФ з усіх інших територій
  • Замороження питання Криму на 10-15 років
  • Відмова від Криму і Донбасу за умови надання гарантій безпеки від Заходу щодо всіх інших територій
  • Зупинка війни по нинішній лінії фронту
  • Лише повне відведення військ РФ до кордонів 1991-го
  • Ваш варіант
Переглянути