середа, 12 квітня 2023 13:27

Спецтема: Війна Росії проти України

Під Бахмутом знищили бойову машину десанту РФ і не лише – ЗСУ

Під Бахмутом знищили бойову машину десанту РФ і не лише – ЗСУ
Сили оборони завдають втрат окупантам під Бахмутом. Фото: ілюстративне, Генштаб ЗСУ

Росіяни на Бахмутському напрямку продовжують зазнавати втрати завдяки Силам оборони.

За добу 11 квітня не дорахувалися бойової машини десанту, радіолокаційної станції і шість складів боєприпасів, повідомив речник Східного угруповання українських військ Сергій Череватий в телемарафоні "Єдині новини", передає Gazeta.ua.

"Ворог продовжує атакувати в зоні нашої відповідальності на Бахмутському і Лиманському напрямках. На Бахмутському напрямку за цю добу він здійснив 225 обстрілів зі ствольно-реактивної артилерії, відбулося 22 боєзіткнення, п'ять авіаударів. Було знищено 126 окупантів, 184 зазнали поранень", – сказав Череватий.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Росіяни у Бахмуті перейшли до "сирійської тактики" – Сирський

На Лиманському напрямку, за даними речника, Сили оборони знищили 50 окупантів, танк Т-72, БПЛА "Орлан-10" та станцію РЕБ "Житель".

Череватий зазначив, що найбільше артилерійських обстрілів відбувається на Лимансько-Куп'янському напрямку. Там за добу ворог 414 разів з різних систем і калібрів атакував позиції Сил оборони. Відбулося дев'ять боєзіткнень і вісім авіаударів.

На ранок 12 квітня Росія продовжує зосереджувати основні зусилля на ведені наступальних дій на Лиманському, Бахмутському, Авдіївському та Мар'їнському напрямках. Минулої доби Сили оборони відбили там 72 атаки, повідомили в Генштабі.

Найскладніше ситуація, як і раніше, на Сході України. Найзапекліші бої тривають за Мар'їнку в Донецькій області. Ворог продовжує вести наступальні дії у Бахмуті. Намагається взяти під повний контроль місто, бої тривають.

Зараз ви читаєте новину «Під Бахмутом знищили бойову машину десанту РФ і не лише – ЗСУ». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 35413
Голосування Які умови миру і зупинення війни для вас прийнятні
  • Відмова від Донбасу, але вивід військ РФ з усіх інших територій
  • Замороження питання Криму на 10-15 років
  • Відмова від Криму і Донбасу за умови надання гарантій безпеки від Заходу щодо всіх інших територій
  • Зупинка війни по нинішній лінії фронту
  • Лише повне відведення військ РФ до кордонів 1991-го
  • Ваш варіант
Переглянути