середа, 12 квітня 2023 06:30

Спецтема: Війна Росії проти України

Найзапекліші бої тривають за Мар'їнку: останні новини з фронту від Генштабу

Найзапекліші бої тривають за Мар'їнку: останні новини з фронту від Генштабу
Генштаб ЗСУ повідомив останні новини з фронту. Фото: facebook.com/GeneralStaff.ua

На ранок 12 квітня противник продовжує зосереджувати основні зусилля на ведені наступальних дій на Лиманському, Бахмутському, Авдіївському та Мар'їнському напрямках.

Минулої доби, 11 квітня, Сили оборони відбили там 72 атаки. Про це йдеться у ранковому зведенні Генерального штабу Збройних сил України.

Як зазначається, противник не відмовляється від ведення загарбницької війни, попри численні втрати в техніці та живій силі.

Детальніше про ситуацію на фронті, за даними Генштабу

Волинський, Поліський, Сіверський та Слобожанський напрямки

Оперативна обстановка без суттєвих змін. Визначені підрозділи територіальних військ збройних сил Росії продовжують перебувати в Білорусі.

"Ворог і надалі зберігає військову присутність у прикордонних з Україною районах Курської та Бєлгородської областей, продовжує здійснювати інженерне обладнання місцевості", – йдеться в повідомленні.

Минулої доби противник обстріляв населені пункти Блешня, Кам'янська Слобода, Грем'яч Чернігівської області; Волфине, Катеринівка Сумської області. Також Ветеринарне, Глибоке, Гатище, Вовчанськ, Зибине, Волохівка, Охрімівка, Черняків, Комісарове, Бударки та Довжанка на Харківщині.

Куп'янський напрямок

Ворожих обстрілів зазнали населені пункти Колодязне, Кам'янка, Тополі, Красне Перше, Рідкодуб, Новомлинськ, Дворічна, Кіндрашівка, Піщане і Берестове Харківської області та Новоселівське Луганської області.

Лиманський напрямок

Минулої доби противник вів безуспішні наступальні дії поблизу населених пунктів Білогорівка та Спірне. Артилерійських обстрілів зазнали Макіївка, Невське, Білогорівка Луганської області та Ямполівка, Торське, Спірне Донецької області.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Прикордонники показали, як у меншості на дали оточити себе в Бахмуті

Бахмутський напрямок

Ворог продовжує вести наступальні дії. Намагається взяти під повний контроль місто Бахмут, бої тривають. Минулої доби противник вів безуспішні наступальні дії неподалік населеного пункту Богданівка. Від ворожих обстрілів постраждали Никифорівка, Васюківка, Міньківка, Оріхово-Василівка, Новомаркове, Маркове, Бахмут, Хромове, Часів Яр, Іванівське, Ступочки, Предтечине, Олександро-Шультине, Курдюмівка, Озарянівка, Дружба, Торецьк та Нью-Йорк Донецької області.

Авдіївський та Мар'їнський напрямки

Противник вів наступальні дії в районах населених пунктів Авдіївка, Первомайське, Невельське та Мар'їнка Донецької області. Успіху не мав. Найзапекліші бої тривають за Мар'їнку. Ворожих обстрілів зазнали населені пункти Новокалинове, Орлівка, Авдіївка, Тоненьке, Сєверне, Первомайське, Нетайлове, Карлівка, Красногорівка, Георгіївка, Мар'їнка та Побєда Донецької області.

Шахтарський напрямок

Минулої доби ворог наступальних дій не проводив. Обстріляв населені пункти Новомихайлівка, Шахтарське, Новоукраїнка, Велика Новосілка, Вугледар, Пречистівка на Донеччині.

Запорізький та Херсонський напрямки

Противник продовжує вести оборонні дії. Минулої доби обстріляв понад 30 населених пунктів. Серед них – Времівка, Новопіль Донецької області. Новосілка, Ольгівське, Малинівка, Червоне, Гуляйполе, Чарівне, Мала Токмачка, Оріхів Запорізької області. Золота Балка, Качкарівка, Берислав, Козацьке, Бургунка, Іванівка, Микільське, Антонівка, Білозерка, Дніпровське, Велетенське Херсонської області та Херсон.

11 квітня українські захисники вкотре результативно відпрацювали по окупаційних військах. Втрат противнику завдали авіація Сил оборони, підрозділи ракетних військ і артилерії, за даними Генштабу.

Окупанти не припиняють тероризувати мирних українців обстрілами. Минулої доби завдали одного ракетного та 21 авіаційного удару. Також здійснили 33 обстріли з реактивних систем залпового вогню по позиціях наших військ та цивільній інфраструктурі населених пунктів.

Зараз ви читаєте новину «Найзапекліші бої тривають за Мар'їнку: останні новини з фронту від Генштабу». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 25817
Голосування Чи можливий мир на Донбасі за "формулою Штайнмаєра" (вибори+відведення військ+амністія бойовиків+особливий статус Донбасу)?
  • Так, пора закінчувати війну будь-якими способами
  • Ні, мир буде тільки після перемоги
  • Потрібно далі проводити переговори та залучити до них США
  • Війна в Україні закінчиться тільки після повернення Криму
  • Ваш варіант (у коментарях)
Переглянути