Ексклюзиви
понеділок, 10 квітня 2023 09:34

Спецтема: Війна Росії проти України

Росіяни у Бахмуті перейшли до "сирійської тактики" – Сирський

Росіяни у Бахмуті перейшли до "сирійської тактики" – Сирський
Олександр Сирський відвідав найгарячішу ділянку фронту на Бахмутському напрямку. Фото: t.me/militarymediacenter

У Бахмуті на Донеччині ворог перейшов до так званої сирійської тактики випаленої землі.

Знищує будівлі та позиції українських воїнів ударами авіації й вогнем артилерії. Про це повідомив командувач Східного угруповання військ генерал-полковник Олександр Сирський 9 квітня, відвідуючи найгарячішу ділянку фронту на Бахмутському напрямку, передає Military Media Center.

За словами генерала, ситуація у Бахмуті складна, але контрольована.

"Оборона Бахмута триває. Наші мужні воїни своїми діями виснажили вагнерівців, тому ворог змушений зараз залучати до боїв за Бахмут спецпризначенців та десантно-штурмові підрозділи. Бої мають жорсткий характер з обох боків", – сказав Сирський.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: У продажу з'явилися алкогольні сувеніри "Бахмут" – мережа в гніві

Під час візиту на передову він заслухав командирів військових частин та угрупувань щодо ходу оборони та проблемних питань, які "потребують негайного вирішення". На місці "прийняв оперативні рішення та поставив задачі".

"Також командувач зустрівся з особовим складом бригад Сухопутних військ, Десантно-штурмових військ, Територіальної оборони, які сьогодні героїчно протистоять наступу ворога на Бахмутському напрямку. Відзначив найкращих бійців нагородами, цінними подарунками та грошовими преміями", – додали в повідомленні.

Росія змушена перекидати десантників у Бахмут через величезні втрати найманців "Вагнера". До того ж підрозділи російських десантників уже також зазнали суттєвих втрат. Їх доукомплектували мобілізованими, розповів речника Східного угруповання військ ЗСУ Сергій Череватий.

За словами Череватого, вбитими росіяни втрачають у Бахмуті щодоби близько сотні осіб. Є ще поранені та важкопоранені.

Зараз ви читаєте новину «Росіяни у Бахмуті перейшли до "сирійської тактики" – Сирський». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 25817
Голосування Чи можливий мир на Донбасі за "формулою Штайнмаєра" (вибори+відведення військ+амністія бойовиків+особливий статус Донбасу)?
  • Так, пора закінчувати війну будь-якими способами
  • Ні, мир буде тільки після перемоги
  • Потрібно далі проводити переговори та залучити до них США
  • Війна в Україні закінчиться тільки після повернення Криму
  • Ваш варіант (у коментарях)
Переглянути