Ексклюзиви
середа, 28 березня 2007 08:09

Перші хвилини після вбивства Максима Курочкіна (ФОТО)
7

"Помирати не хочу! Прошу мене відпустити!", - звернувся до суддів Курочкін вчора і додав: "Я зробив свою справу. Я не шкодую, що приїхав до України". Це були можливо останні його слова.

Російського бізнесмена Максима Курочкіна вбито пострілом з вогнепальної зброї у внутрішньому дворі Святошинського суду. Там вчора пройшло чергове слухання у справі Курочкіна. Постріл пролунав, коли підсудного вже супроводжували до машини. Поранено також міліціонера, який конвоював Курочкіна.

Як повідомили у Центрі суспільних зв"язків ГУМВС в Києві, міліція ввела так званий план "Сирена" по захопленню того, хто стріляв. На місце виїхала оперативна група.

Російський бізнесмен Максим Курочкін попросив Святошинський районний суд Києва замінити для нього запобіжний захід утримання під вартою на підписку про невиїзд.

Про це він сказав на початку судового засідання з його кримінальної справи у вівторок.

"Прошу відпустити мене під підписку про невиїзд, для того, щоб я міг забезпечити свою безпеку... я прилетів в Україну добровільно. Я готував зустріч Путіна з п"ятьма українськими політиками, мені повинні були забезпечити безпеку, але не забезпечили", - сказав Курочкін.

Курочкін також сказав суддям, що знає про підготовку замаху на його життя.

Представники Генпрокуратури виступили проти обрання такого запобіжного заходу.

Раніше Святошинський районний суд Києва переніс початок розгляду справи Курочкіна по суті на 27 березня, 14:00, у зв"язку з порушенням підсудним дисципліни під час судового засідання.

Курочкін є виконавчим директором Російського клубу - неурядової організації, створеної з ініціативи представників російської й української громадськості для розвитку діалогу між суспільними, політичними й діловими колами Росії й України.

20 листопада 2006 року бізнесмена затримали в міжнародному аеропорту "Бориспіль" на підставі рішення суду. 23 листопада Голосіївський суд Києва вибрав для М.Курочкина запобіжний захід у вигляді арешту. Досудове слідство по звинуваченню бізнесмена проводило слідче управління Головного управління МВС в Києві.


За повідомленнями Інтерфаксу та Українських новин


Зараз ви читаєте новину «Перші хвилини після вбивства Максима Курочкіна (ФОТО) ». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише авторизовані користувачі

Голосів: 35413
Голосування Які умови миру і зупинення війни для вас прийнятні
  • Відмова від Донбасу, але вивід військ РФ з усіх інших територій
  • Замороження питання Криму на 10-15 років
  • Відмова від Криму і Донбасу за умови надання гарантій безпеки від Заходу щодо всіх інших територій
  • Зупинка війни по нинішній лінії фронту
  • Лише повне відведення військ РФ до кордонів 1991-го
  • Ваш варіант
Переглянути