понеділок, 01 листопада 2021 16:10

Перевозив нелегалів: у Польщі затримали українця

Перевозив нелегалів: у Польщі затримали українця
Громадянина України затримали в місті Більськ-Підляський. Фото: twitter.com/Straz_Graniczna

Минулої доби у Польщі за перевезення нелегальних мігрантів з кордону Білорусі затримали чотирьох осіб, серед яких – один українець.

Затримані водії – громадяни Польщі, Йорданії, В'єтнаму та України, повідомляє RMF24 із посиланням на пресслужбу поліції Підляського воєводства.

"Загалом перевозили 10 нелегальних мігрантів. Усі люди, яких перевозили, перебували у Польщі незаконно. Їх передали співробітникам прикордонної служби. Водіїв затримали за сприяння мігрантам у незаконному перетині кордону", - заявили у пресслужбі поліції.

Українця, який за кермом Toyota перевозив нелегальних пасажирів, зупинили в місті Більськ-Підляський. У його автомобілі перебували троє курдів.

Автомобіль з громадянином Польщі зупинили у населеному пункті Соболево. В транспорті перебували троє афганців. У Стадниках зупинили громадянина Йорданії, який перевозив двох турків. В Щити-Дзенцьолово викрили громадянина В'єтнаму й двох курдів.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Франція звинуватила родину Лукашенка у торгівлі людьми

31 жовтня польські прикордонники зафіксували майже 500 спроб незаконного перетину кордону з Білорусі. 87 порушникам кордону видали накази покинути територію країни, а решті спроб запобігли.

У травні президент Білорусі Олександр Лукашенко заявив, що Мінськ більше не стримуватиме біженців від подальшого прямування до країн ЄС. Після цього різко посилився потік нелегальних мігрантів, насамперед до Литви, а потім до Польщі. На кордоні Польщі та Білорусі загинули декілька мігрантів.

Мінськ направляє мігрантів до східних кордонів ЄС у відповідь на західні санкції. Лише в серпні 3 тис. осіб, більшість з Афганістану та Іраку, намагалися нелегально в'їхати до країни. Починаючи з липня 2021 року білоруська влада також навмисно організувала потоки мігрантів через кордони Литви й Латвії, щоб здійснювати гібридні операції проти Євросоюзу, НАТО і країн Балтії.

Зараз ви читаєте новину «Перевозив нелегалів: у Польщі затримали українця». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 35413
Голосування Які умови миру і зупинення війни для вас прийнятні
  • Відмова від Донбасу, але вивід військ РФ з усіх інших територій
  • Замороження питання Криму на 10-15 років
  • Відмова від Криму і Донбасу за умови надання гарантій безпеки від Заходу щодо всіх інших територій
  • Зупинка війни по нинішній лінії фронту
  • Лише повне відведення військ РФ до кордонів 1991-го
  • Ваш варіант
Переглянути