Ексклюзиви
пʼятниця, 18 вересня 2020 11:01

Перевиховували: 20-річний строковик отримав інсульт після муштри на плацу

Перевиховували: 20-річний строковик отримав інсульт після муштри на плацу
У військовій частині під Одесою 20-річний солдат потрапив до лікарні з інсультом. Фото: od.vgorode.ua

20-річного військовослужбовця строкової служби одного з формувань протиповітряної оборони оперативного командування "Південь", яке дислокується на Одещині, госпіталізували з інсультом.

Сам він і товариші по службі кажуть, що це стало наслідком "виховної роботи", проведеної з солдатами командуванням частини. За їхніми словами, 17 серпня цього року 5 строковиків в/ч А3880, що в смт Чорноморське, самовільно залишили частину. Наступного ранку, приблизно о 7-й, одного воїна затримали в нетверезому вигляді недалеко від розташування частини. Решту знайшли трохи пізніше. До адміністративної відповідальності в результаті солдатів не залучили, але командування вирішило покарати їх по-своєму. А заодно і тих, хто не був у самоволці, пише "Думская".

Офіцери підрозділу нібито наказали підлеглим скласти цивільний одяг і знищили його, порізавши ножицями.

"Виховні заходи" почалися з багатогодинної стройової підготовки на плацу і продовжилися в казармі, де солдатів змусили кілька годин займатися фізичними вправами, кажуть військовослужбовці. Один строковик, уродженець Вінниці, знепритомнів. Наступного ранку, 19 серпня, його доставили в одеський військовий госпіталь (військово-медичний клінічний центр Південного регіону), де поставили діагноз "інсульт". Хлопець перебуває там до цього часу", - розповіли виданню.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Військовий намагався зарізати свого заступника

Цю інформацію підтвердили волонтери, які допомагають медзакладу.

"Поступив у госпіталь 19 серпня - крововилив у мозок. Знепритомнів, лежить зараз у неврології, його не били, а просто заганяли - змушували марширувати і бігати по плацу на спеці і сонці. Він був важкий, але зараз уже стан покращується", розповіли волонтери.

У офіцерів частини своя версія того, що сталося. Вони стверджують, що самоволки не було - просто, мовляв, група строковиків влаштувала пиятику. Коли це виявилося, особовий склад вивели з казарм і кожного перевірили на предмет алкогольного сп'яніння. У кого були ознаки - відправили на медичний огляд. Заперечують офіцери і те, що солдат "виховували" багатогодинним ходінням по розпеченому плацу.

Щодо госпіталізованого, то він начебто раніше займався єдиноборствами й отримував травми голови, тобто інсульт не пов'язаний з його службою.

У Сіверськодонецьку Луганської області скоїв самогубство 22-річний військовослужбовець Національної гвардії України. Батьки та друзі загиблого не вірять у його самогубство. Кажуть, що він телефоном скаржився на дідівщину, однак через страх ніколи не називав імен кривдників. Тому домоглися повторної експертизи.

Зараз ви читаєте новину «Перевиховували: 20-річний строковик отримав інсульт після муштри на плацу». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише авторизовані користувачі

Голосів: 35413
Голосування Які умови миру і зупинення війни для вас прийнятні
  • Відмова від Донбасу, але вивід військ РФ з усіх інших територій
  • Замороження питання Криму на 10-15 років
  • Відмова від Криму і Донбасу за умови надання гарантій безпеки від Заходу щодо всіх інших територій
  • Зупинка війни по нинішній лінії фронту
  • Лише повне відведення військ РФ до кордонів 1991-го
  • Ваш варіант
Переглянути