субота, 30 грудня 2017 09:10

Перестрілка в Княжичах: суд поновив на посаді ще одного поліцейського

Автор: Кореспондент
  Під час перестрілки у Княжичах у  грудні торік загинуло п'ятеро поліцейських.За їхню загибель досі нікого не покарали
Під час перестрілки у Княжичах у грудні торік загинуло п'ятеро поліцейських.За їхню загибель досі нікого не покарали

Окружний адміністративний суд Києва поновив на посаді колишнього начальника карного розшуку Головного управління Національної поліції в Києві Леоніда Куряту, звільненого через причетність до перестрілки в Княжичах Київської області. Про це йдеться в рішенні суду.

У своєму позові Курята стверджував про безпідставність свого звільнення 27 січня 2017 року у зв'язку з відсутністю в його діях ознак дисциплінарного проступку.

Розглянувши справу, суд прийшов до висновку про часткову обґрунтованість позовних вимог.

Суд зазначив, що, згідно з планом проведення поліцейської операції в Княжичах, Курята не був призначений старшим групи правоохоронців або старшим з проведення всієї операції.

Автор: Громадське
  Леоніда Куряту, якого слідство підозрює у загибелі п'ятьох поліцейських, суд поновив на посаді
Леоніда Куряту, якого слідство підозрює у загибелі п'ятьох поліцейських, суд поновив на посаді

"Як зазначив сам позивач, він вважав своїм обов'язком взяти участь у запланованих і затверджених начальником ГУ слідчо-розшукових заходах, в яких передбачалася участь його безпосередніх підлеглих Управління кримінальної розвідки, про відповідне кримінальне провадження йому стало відомо в ході оперативних нарад у начальника ГУ НП в Києві Крищенка А.Є.", – сказано в постанові суду.

Суд визнав незаконним рішення Нацполіції про проведення службового розслідування і скасував наказ про звільнення Куряти. Нацполіція також зобов'язана виплатити підозрюваному 104 тисячі гривень заробітної плати за час вимушеного прогулу.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: За загибель п'ятьох поліцейських нікого не покарали

Система всіляко намагається цю справу зам'яти, щоб про неї всі швидше забули. Про це кореспондентові Gazeta.ua сказав Олександр Орлов, батько розстріляного у Кяжичах поліцейського Сергія Орлова.

"Леонід Курята на момент трагедії в Княжичах очолював карний розшук Києва. За версією слідства, саме Курята безпосередньо керував спецоперацією і віддав наказ спецназу КОРД на розстріл поліцейських. Після службового розслідування його звільнили з поліції, потім суд взяв його під домашній арешт. Але раптом Окружний адміністративний суд Києва вирішує відновити Куряту на посаді й виплатити йому компенсацію. Суд вирішив, что Курята не був уповноважений здійснювати контроль за діямі поліцейськіх в Княжичах. Виходить, він випадково опинився в Княжичах в той день, випадково побачив поліцейську спецоперацію, випадково віддав їм наказ, після якого вони перестріляли один одного", - каже Олександр Афанасійович.

Двом колишнім керівникам оперативної розвідки Києва — Олександру Мелюхову та Ігорю Іващенку, повідомили про підозру в перевищенні службових повноважень під час проведення спец­операції в селі Княжичі Броварського району на Київщині. Там спецпризначенці поліції постріляли оперативників та інспекторів Державної служби охорони вночі 4 грудня торік. Загинули інспектори 24-річний Сергій Орлов, 25-річний Євген Куртєв, оперативники 25-річний Юліан Рудько і 27-річний Олександр Маніца та 31-річний Віталій Валецький — начальник столичного відділу управління Корпусу оперативно-раптової дії.

Зараз ви читаєте новину «Перестрілка в Княжичах: суд поновив на посаді ще одного поліцейського». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

2

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 35413
Голосування Які умови миру і зупинення війни для вас прийнятні
  • Відмова від Донбасу, але вивід військ РФ з усіх інших територій
  • Замороження питання Криму на 10-15 років
  • Відмова від Криму і Донбасу за умови надання гарантій безпеки від Заходу щодо всіх інших територій
  • Зупинка війни по нинішній лінії фронту
  • Лише повне відведення військ РФ до кордонів 1991-го
  • Ваш варіант
Переглянути