вівторок, 24 квітня 2018 11:46

Педіатр із відкритою формою туберкульозу лікувала дітей

Педіатр із відкритою формою туберкульозу лікувала дітей
У Білгороді-Дністровському на Одещині просто з прийому у дитячій поліклініці забрали у стаціонар педіатра, в якої діагностували відкриту форму туберкульозу. Фото - ТСН

У Білгороді-Дністровському на Одещині просто з прийому у дитячій поліклініці забрали у стаціонар педіатра, в якої діагностували відкриту форму туберкульозу.

Тепер перелякані батьки перевіряють своїх дітей на сухоти, передає ТСН.

За словами однієї з мам, педіатр протягом десяти місяців приходила до них додому оглядати немовля. І зараз у жінки виникає страх уже тоді, коли малюк починає просто кашляти. Мама ще однієї дитини розповіла, що лікар приймала пацієнтів у масці, однак те, що у неї така форма туберкульозу, ніхто не міг і подумати.

Всіх дітей, хто був на прийомі у хворого лікаря, відправляють на позапланове обстеження, щоб упевнитися, що з ними все гаразд.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: У дитячому садочку на Закарпатті виявлено туберкульоз

У кабінеті, де майже 30 років пропрацювала 66-річна педіатр, провели дезінфекцію. Спеціальним розчином обробили навіть медичну документацію.

Плановий медогляд хвора проходила торік улітку. У міському управлінні охорони здоров'я кажуть, що рентгенолога, який не розгледів хворобу і дозволив колезі працювати з дітьми, відправили на переатестацію.

Зараз хворий медпрацівник у тубдиспансері. З роботи її не звільнили, бо вона на лікарняному. Існує ймовірність, що після одужання жінка може знову повернутися в поліклініку, адже чиновники навіть не приховують, що в районах гострий дефіцит медичних кадрів, більшість фахівців пенсійного віку, і часом заміти їх просто ніким.

У Севастополі у помічниці виховательки виявили відкриту форму туберкульозу. З'ясували, що няня, яка доглядала за дітьми, на сухоти захворіла ще кілька місяців тому. Батьки обурені, що адміністрація дитсадка це приховувала.

Зараз ви читаєте новину «Педіатр із відкритою формою туберкульозу лікувала дітей». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

1

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 35413
Голосування Які умови миру і зупинення війни для вас прийнятні
  • Відмова від Донбасу, але вивід військ РФ з усіх інших територій
  • Замороження питання Криму на 10-15 років
  • Відмова від Криму і Донбасу за умови надання гарантій безпеки від Заходу щодо всіх інших територій
  • Зупинка війни по нинішній лінії фронту
  • Лише повне відведення військ РФ до кордонів 1991-го
  • Ваш варіант
Переглянути