понеділок, 18 лютого 2013 17:35

Пасажир напився формаліну і помер просто у машині

Пасажир напився формаліну і помер просто у машині
Фото: www.segodnya.ua

На автодорозі біля райцентру Костопіль на Рівненщині випадково отруївся 56-річний чоловік. У неділю 17 лютого Олександр їхав пасажиром у автомобілі свого приятеля. Дорогою йому захотілося пити, він роззирнувся і побачив у салоні пляшку. Не довго вагаючись, хильнув з неї якусь прозору рідину, а за кілька хвилин – його скрутило від болю.

"Рідина знаходилася у пластиковій пляшці. Що саме у ній було – якраз встановлюють експерти", - розповідає Олена Дудко з прес-центру обласного управління міліції. – "Водій раптом помітив, що пасажиру стало зле. Він зупинив свій "ВАЗ-21013" неподалік села Рокитне, що за 4 км від Костополя. Але чим допомогти приятелю – не знав, тож негайно викликав медиків по мобільному телефону. Швидка приїхала і вже констатувала тільки смерть потерпілого. Померлий - мешканець села Зарічне Радивилівського району".

Попередня причина смерті – отруєння невідомою хімічною речовиною. Є підозри, що це міг бути формалін, сильний дезінфікуючий засіб.

"Це лише припущення, до висновків експертизи назвати речовину точно не можемо", - кажуть в міліції. – "Бо формалін має різкий запах, тож чоловік не міг цього не помітити".

Технічний формалін – це токсична суміш води з формальдегідом та метиловим спиртом. Його використовують для бальзамування анатомічних матеріалів та дублення шкіри. Формалін згортає білки і не дає їм розпадатися. Якщо його випити, людині починає пекти у роті та шлунку, нудить та сильно болить у грудях, починаються судоми й може зупинитися дихання. Смертельна доза для людини всього 60-90 мл.

Зараз ви читаєте новину «Пасажир напився формаліну і помер просто у машині». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

1

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 35413
Голосування Які умови миру і зупинення війни для вас прийнятні
  • Відмова від Донбасу, але вивід військ РФ з усіх інших територій
  • Замороження питання Криму на 10-15 років
  • Відмова від Криму і Донбасу за умови надання гарантій безпеки від Заходу щодо всіх інших територій
  • Зупинка війни по нинішній лінії фронту
  • Лише повне відведення військ РФ до кордонів 1991-го
  • Ваш варіант
Переглянути